KATOLÍCI, ČESKÁ TELEVIZE NENÍ VAŠE. JE VŠECH. I ATEISTŮ

5. 5. 2013 ŽIVĚ: Kardinál Duka se modlí za Českou televizi --- ČT ho o to sama požádala...

5. 5. 2013 / Štěpán Kotrba

čas čtení 2 minuty

To aby občané zapomněli na 68. výročí Pražského povstání proti nacistickým okupantům. Mohlo by je inspirovat. Takto inspirovalo pracovníky multimediální redakce Českého rozhlasu při "kulatém" výročí bojů o rozhlas v roce 2005.

Nicméně se domnívám, že kdyby se církev katolická modlila za oběti Pražského povstání a oběti 2. světové války, byla by to veřejná služba, proti které bych nenamítal vůbec nic. Ani vůči jejímu přímému přenosu Cěskou televizí.. Ale takto veřejné přivinutí se České televize ke katolické propagandě vůči své vlastní agendě je něco, co se mi hnusí. Nesnáším servilitu. A myslím, že nejsem sám. Co v katedrále například dělá logo dětského kanálu ČT:D? Dukovu mši koncelebrují "mediální" kněží - Tomáš Halík, Zbygniew Czendlik, Vladimír Málek a bývalý předseda Rady ČRo Jiří Florian, dnes zaměstnanec náboženské redakce ČT. Slavnostní čtení zazní z úst zástupců České televize, například redaktorky Hany Scharffové.

"Bohoslužbou chceme poděkovat a pomodlit se za existenci a službu České televize, která v letošním roce slaví významné výročí svého vysílání," říká kreativní producent Patrick Diviš, jehož Tvůrčí producentská skupina náboženské tvorby přenos zajišťuje. "S návrhem bohoslužby za sdělovací prostředky jsem se na kardinála Dominika Duku obrátil koncem loňského roku. Za jeho vstřícnost jsem velmi rád, dal tak najevo, jak významnou roli ve společnosti zaujímají média v čele s Českou televizí," dodává Patrick Diviš na sebechvalných stránkách České televize. To je ukázka nedostatku vkusu. Takže Česká televize si sama požádala arcibiskupství o děkovnou mši za svoji existenci. Rozumím tomu správně? Byly i ostatní církve požádány Českou televizí, aby se za ni modlily - židé, evangelíci, husité, muslimové? Odmítly? A co ateisté, kterých je v České republice naprostá většina?

Ještě že se katolický kardinál nemodlí za přežití ředitele veřejnoprávní katolické České televize Dvořáka...

Mediář: Hodně absurdní marketingové divadlo ZDE

PS: Nova také dává motlitbu. Rowan Atkinson v kostele jako Mr. Bean... The church orgiasist. (1990) Nejspíš taková malá zlomyslnost programového ředitele.

0
Vytisknout
8778

Diskuse

Obsah vydání | 6. 5. 2013