Zeman nebude dál moci korumpovat

26. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

tisková zpráva studentské iniciativy www.zemanprotilidem.cz

Brno, Praha, Opava, 26. ledna -- Zvolení Miloše Zemana znamená výhru Soukupa se Šloufem, lživé kampaně a podpásových útoků nad občanskou společností. Miloš Zeman bude ve svém úřadu sledovaný desítkami iniciativ a jednotlivců, kteří budou veřejnost informovat v případě, že by pokračoval v praktikách, kterými proslul během své politické dráhy i prezidentské kampaně: politické handly, korupci či omezování politické soutěže už na Hradě občané nedopustí.

Předvolební období vedlo k nevídanému oživení občanské společnosti. Díky internetu, Facebooku a novým médiím vznikaly desítky iniciativ, které se snažily zprůhlednit prezidentskou volbu.

Lze očekávat, že tato aktivizace bude mít dlouhodobější dopady. Zájem lidí o politiku, aktivní účast v politických stranách i politický život mimo stranické struktury jsou nezbytnými předpoklady fungující demokracie. (2) V tomto ohledu lze předvolební období chápat pozitivně.

Na webu nezávislé iniciativy www.zemanprotilidem.cz jsou soustředěné hlavní argumenty, proč by si levicoví voliči měli v příštím volebním období zvolit někoho jiného.

0
Vytisknout
11083

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2013