Chci sloužit své vlasti jako ministr školství

17. 4. 2012

čas čtení 3 minuty

Vážené předsednictvo Věcí veřejných, vážená vládo České republiky,

Zpravodajství posledních dní mne donutilo probrat se z letargie, zmobilizovat síly a začít pracovat pro dobro své milované vlasti. Rozhodl jsem se, že nabídnu své schopnosti a pracovní odhodlání celé společnosti. A protože se nebojím náročných úkolů, hlásím se do první linie: Chci dělat ministra školství! Na první pohled šílenost, vždyť Věci veřejné marně hledají dobrovolníka. Ale já se nebojím. Bohužel nemám přímý kontakt na předsednictvo strany, proto tak činím tímto způsobem, píše Martin Čechura.

Pro funkci ministra školství se cítím naprosto kompetentní. Mám plnou kvalifikaci pro všechny typy školských zařízení, neb jsem absolventem mateřské, základní, střední i vysoké školy. Přestože se přímá zkušenost s rezortem nevyžaduje, považuji to za svůj nezpochybnitelný klad. Naopak sebekriticky přiznávám, že na ministerstvo obrany si zatím netroufám, i když jsem také držitelem modré knížky.

Ale až pan Vondra konečně odejde, nebojte se mne oslovit, ještě to zvážím. Rozhodně umím číst a psát, při rozhovorech se mile usmívám a pozorně naslouchám. Mám zkušenosti s přednáškami pro všechny věkové skupiny, takže na návštěvě u prvňáčků nebudu působit toporným dojmem. Protože jako dosavadní zaměstnanec státního sektoru dobře vím, co je finanční nouze, veřejně slibuji, že si plně vystačím s ministerským platem a veškeré půjčky a dorovnávání platu od přátel a kolegů uchovám v naprosté tajnosti, abych nepohoršil veřejnost.

Mám byt i auto, ale obojí malé; slibuji však, že hodlám pořídit jen jedno další auto české značky a jen zcela malý domeček se zahrádkou jako dlaň, s malým bazénkem a jen zcela malou bezpečnostní kamerkou. Jistě pochopíte, že jako ministr musím trochu reprezentovat, ale určitě nezavdám příčinu k pochybnostem. Zatím se také nenašel nikdo, komu bych stál za nabídku úplatku, takže mám naprosto čistý morální profil a směle se mohu zúčastnit boje proti korupci.

Dále se zaručuji, že budu naprosto věrný straně, která mi k funkci dopomůže, případně i všem ostatním, na kterých tato zodpovědná funkce závisí. Plně se podřídím všem rozumným rozhodnutím vlády jako kolektivního orgánu, ale také rozmarům pana Kalouska (poznámka pro učitele: nebojte se, nějak se domluvíme. Na nové křídy se v rezervách něco najde).

Objektivně se domnívám, že jsem pro funkci ministra optimálním kandidátem s širokou podporou veřejnosti (ověřeno dotazy v blízkém okolí) a že budu tím úplně nejlepším ministrem od roku 1989, možná i dříve. V případě, že se kandidátů jako já najde více, jsem schopen působit i jako ministr kultury (hodně čtu, loni jsem byl v divadle), životního prostředí (rád jezdím na Šumavu a v zimě sypu ptáčkům), zemědělství (rád jím českou zeleninu), regionálního rozvoje (pocházím z regionu, ať je to cokoliv), možná bych si troufl i na funkci vícepremiéra. Pokud i pro tyto rezorty preferujete jiné kandidáty, zaměstnejte mne alespoň jako poradce. Naše republika si to jistě zaslouží.

Vážený pane Johne, Vážený pane Bárto, Vážená paní Peake, a především, milý pane premiére, využijte mou snahu pracovat pro dobro věci a neprodleně mne kontaktujte.

S přáním brzy na viděnou na osobní schůzce

Martin Čechura

0
Vytisknout
8402

Diskuse

Obsah vydání | 18. 4. 2012