VLNA RASISMU OD ČTENÁŘŮ JE OPRAVDU OSTUDNÁ

Někteří lidé skutečně CHTĚJÍ odsuzovat a nenávidět Romy jako rasové etnikum

17. 4. 2012 / Jan Čulík

čas čtení 6 minut

Hned v úterý ráno jsme dostali několik reakcí, v nichž čtenáři zdůrazňují, že oni CHTĚJÍ přenášet individuální vinu několika násilníků na celé romské etnikum, které nenávidí jako celek. V tom případě ovšem skutečně není rozdílu mezi nimi a německými nacisty, kteří obdobným způsobem odsuzovali - a velmi brzo pak i likvidovali - Židy, Romy a další menšiny.

Příslušníci určité kulturní skupiny nebo etnika jistě mají obecné určité charakteristické rysy, ale v žádném případě NELZE vytvářet na základě činů jednotlivců kolektivní vinu CELÉHO ETNIKA a to pak na základě této vykonstruované viny odsuzovat a nenávidět. Je to PŘESNĚ STEJNÝ MECHANISMUS, jaký používali němečtí nacisté.

Násilnicky či kriminálně se chovající příslušníci romské komunity v ČR se chovají jako typičtí příslušníci západoevropské underclass, tedy třídy nevzdělaných a deprivovaných jedinců - jací například loni v srpnu v anglických městech houfně podpalovali obchody a domy. Jejich chování není nic mimořádného. Individuální trestné činy je samozřejmě nutno trestat a je nutno zjišťovat a odstraňovat motivaci těchto trestných činů - jak se o tom snaží například i anglická konzervativní vláda.

Vyvolávat na základě jednoho trestného činu nenávist vůči celému etniku je naprosto nepřípustné. Kromě toho to nikam nevede, jen k vytváření koncentráků. Níže uvedený výběr emailů z úterního rána jen dokazuje, jak jsou lidé obětí logických zkratů. Protože byl útok kriminálníků intenzivní, znamená to, že za něj automaticky nese vinu celé romské etnikum? Až mně dá kriminálník do huby, začnu proto nenávidět všechny Romy? Když mě na ulici v Londýně přepadne mladý anglický primitiv, znamená to, že mám začít nenávidět všechny mladé Angličany?

Ty tupé, rádoby humanistické hovado.

A to ti nevadí, že ti cikáni tomu chlapci natrhli játra a že přišel o ledvinu???!!! (Logický zkrat: Vážnost trestného činu skutečně znamená, že za něj může celá romská komunita? JČ)To ti nevadí, že už má celoživotní následky a že nebude moct sportovat???!!!

Tohle jsi tam zapoměl napsat!!!

V Británii by si s tímhle, stále víc agresivnějším etnikem, poradili. Tam byste jim nedovolili takhle řádit ale nás budete neustále poučovat o rasismu!!!

Tak pojď a přijeď do Ostravy, provedu tě místními ghety, abys konečně pochopil o čem je řeč. Přestaňte už konečně lhát a poučovat nás o rasismu!!!

Já osobně rozhodně nejsem rasista, protože mi lidé jiných národností ani židé nevadí(vždyť žida vlastně ani nepoznám a rozhodně po tom nepátrám), ale pokládám se za "Cikánistu" a to od té doby, co nás cikáni několikrát okradli a po té, co přepadli a oloupili mého dvanáctiletého syna!!!

Je to totéž, jako když v některých afrických zemích ozbrojené černošské gangy přepadají místní obyvatele. Cikáni ještě, naštěstí, nemají ty Kalašnikovy, ale možná se k nim brzy dostanou!!!

Tak už sakra, konečně, přestaňte lhát a obhajovat cikány, kteří stále více a agresivněji ohrožují slušné a poctivé občany!!!

Zkuste se na to podívat z našeho pohledu. Proč si musíme my "Gadžové", hlídat peněženky, jakmile se v naší blízkosti objeví cikán, proč se musíme bát vycházet po setmění do určitých čtvrtí(a vlastně nejen po setmění), proč se musíme bát upozrnit důchodkyni, že ji právě okrádají(no protože jsou to organizované gangy a všichni by se na mne okamžitě vrhli - tohle jsem opravdu zažil!!!), proč musím živit cikány, kteří všechny peníze ze sociálky vyhodí za alkohol, automaty a drogy???!!!

Proč tedy nebojujete raději za ty slušné lidi, kteří mají z cikánů strach, tak aby cikáni neměli větší práva, než jejich oběti???!!!

Ano strach a nenávist je to a ne rasismus!!! Tak to už konečně přestaňte všechno překrucovat a raději se starejte o ty vaše skotské studenty(třeba aby je nějaký cigoš nepřepadl)!!!

Libor Jahoda

Dobrý den,

tentokrát jste to opravdu přehnal, zatahovat židy do odporného násilnictví party cikánů, je prasárna, ke které se dá říct pouze to, že potřebujete, aby vás podobní hajzlové přepadli taky a podobným způsobem jako toho kluka v Břeclavi "zpracovali". (Opět logický zkrat: znamená to, že pokud mě kriminálník přepadne na ulici, začnu nenávidět celé jeho etnikum?)

Vás nebo někoho z vaší rodiny, což vám vřele přeji.

Tímto článkem jste se dostal na úroveň těch násilnických zmetků.

Jarmil Chládek

Vysvětlete mi, jak to, že přestože jsem se pohyboval ve městech: Frýdlant nad Ostravicí, Brno, Ostrava, Opava, tj. v relativně klidných lokalitách, nejsem extremista, dle socialstických ani kapitalistických měřítek, tak jsem byl téměř v 90-ti procentech napaden já nebo mí velmi blízcí, Cikánem nebo smečkou Cikánů páchajících trestnou činnost. Výmluva na jejich těžké poměry neobstojí, protože za éry budování rozvinutého socializmu se měli taktéž velmi dobře.

Vaše validní odpověď, bez ideologických multi/kulti poznatků mě opravdu zajímá.

Dobrý den, pane Čulíku

Vaše články a BL vůbec nějakou dobu sleduji a počtu si v nich s jistým očekáváním nového, objektivního a kultivovaného... To, co se Vám povedlo v posledním článku, je hloupé, neobjektivní a prozrazuje hlubokou neznalost obecnou i místní. Doufám, že se půjdete do těch míst projít někdy ve dvacet hodin a napíšete o svých zkušenostech, rád si to přečtu.

Došlo Vám, pane Čulíku, že přizabili a doživotně poznamenali patnáctiletého kluka tyto zrůdy jen pro zábavu? Nepřeji Vám nic zlého, ale zkuste si představit svého syna v této posici...

P.S.: Pokud jste zamýšlel svým článkem Cikány chránit, nepovedlo se Vám to, velice naopak...

Čeněk Urbanec

0
Vytisknout
10777

Diskuse

Obsah vydání | 19. 4. 2012