Proč česká média neměří českým demonstracím stejným metrem?

8. 12. 2011

čas čtení 1 minuta

V Rusku došlo po volbách k demonstracím, a to především v Moskvě. Hned se to dostalo do všech zpravodajství a spousta komentátorů to považovala za závažný signál ruské vládě, že jsou s ní občané nespokojení. Hned byly vypočítány všechny "hříchy", kterých se Putin s Medveděvem dopustili, píše Daniel Steržik.

Nejvyšší odhady pak říkaly, že v Moskvě demonstrovalo 8000 lidí.

Pokud porovnám velikost Ruska a velikost Moskvy kupříkladu s Prahou, tak mi vychází, že při posledních demonstracích u nás vyšlo do ulic mnohem větší procento lidí.. Ovšem naše protivládní demonstrace jsou podle médií malé iniciativy několika nespokojenců, kteří nic neznamenali a neměli skoro žádnou podporu. Většina komentátorů byla při našich demonstracích sžíravě kritická a opravdu jsem nezaznamenal tak dlouhé zpravodajské vstupy, kde by zasvěcení reportéři hovořili o jasném signálu vládě, se kterou jsou občané nespokojení.

Nejsem žádný Putinův fanda, ale pokud stačí 8000 demonstrantů v Moskvě na velká mediální gesta o zlé vládě, pak u nás by mělo 2000 demonstrantů stačit na stejně velkolepé výstupy o stejně zlé české vládě. Ovšem kritika Ruska je zdá se v kurzu mnohem víc.

0
Vytisknout
6366

Diskuse

Obsah vydání | 8. 12. 2011