V Kremlu mají průšvih s twitterem

7. 12. 2011

čas čtení 1 minuta

"Dnes je jasný, že člověk, který na svým blogu napíše slova 'strana podvodníků a zlodějů' je pitomej beran, jebanej do huby". Toto je výrok, který odeslal twitterem poslanec ruského parlamentu Konstantin Rykov. Týkalo se to šéfa opozice Navalného, který zavedl o Putinově straně Jednotné Rusko populární výraz "strana podvodníků a zlodějů".

Včera večer se stalo, že tento výrok byl přeposlán z twitterového účtu ruského prezidenta Dmitrije Medveděva. Tweet byl rychle smazán, ale okamžitě se rychle rozšířil po internetu. Ruská blogosféra se dostala do frenetického stavu.

Kreml byl posléze donucen přiznat, že vulgární výrok na adresu opozice byl opravdu odeslán z Medveděvova účtu na twitteru. "Dnes večer se objevil nekorektní re-tweet na twitterovém účtu Dmitrije Medveděva," konstatuje se v prohlášení kremelského tiskového úřadu. "Při kontrole se zjistilo, že se technik dopustil nepřípustného zásahu do twitteru na adrese @MedvedevRussia. Zmíněná osoba bude potrestána."

Protivládně naladění Rusové to interpretují jako důkaz, že se někdo v Kremlu rozhodl udělat z Medveděva blbce. Dokazuje to prý, že opozice existuje i v Kremlu.

"Milý Kremle! Právě jsi přiznal, že naši lidé jsou i tam. Děkujeme!" poslal zprávu twitterem Andrew Ryvkin, uživatel z Petrohradu a přeposlal celou depeši.

Podrobnosti v angličtině ZDE.

0
Vytisknout
9036

Diskuse

Obsah vydání | 8. 12. 2011