Otázka dne: Pojede v Praze metro?

16. 6. 2011 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Je půl dvanácté a přitom stále ještě není jasné, zda nakonec během zítřejší stávky v Praze pojede, či nepojede metro. Prý se to dozvíme dopoledne - jenže dělnické profese zpravidla cestují do práce už před šestou. Tato skutečnost ukazuje, že ani přes několikadenní odklad odbory opět svou akci organizačně nezvládají.

Pokud metro pojede, pro velkou většinu Pražanů nemá smysl hovořit o stávce v dopravě - a jestli vůbec, tedy pouze symbolicky. Jinak řečeno, jestli metro pojede, stávka je už tímto prostým faktem více než z poloviny neúspěšná.

Pokud ale metro naopak nepojede, lidé se to měli s určitostí od samotných odborů dozvědět předem, aby se mohli podle toho zařídit. Kdyby to věděli ve středu odpoledne, byli by mnozí z nich jistě naštvaní, ale měli by nakonec snad dobrou vůli a nikoliv pocit, že z nich někdo dělá pitomce. Pokud ale půjdou ráno rozespalí na metro s očekáváním, že ho použijí k dopravě do zaměstnání, a teprve namístě zjistí, že tato varianta nepadá do úvahy, bude část z nich velice, ale velice naštvaná - ne na vládu, ale na stávkující odboráře.

Takže ještě než stávka začala, vláda díky naprostému nedostatku empatie a prozíravosti na straně organizátorů vede na body jedna nula...

0
Vytisknout
8356

Diskuse

Obsah vydání | 16. 6. 2011