Opět neseriozní postupy na ČT 1?

24. 1. 2011

Právě probíhají otázky V. Moravce na ČT1 / Čt 24 dne 23. ledna, napsal Jindřich Bešťák. Jedním z prvních témat byla nastolena otázka výběru policejního presidenta ČR. Hostem byl úřadující předseda ČSSD B. Sobotka. Myslím, že v rámci možností politika v ČR odpovídal jasně, srozumitelně, vstřícně a vcelku čitelně. V. Moravec vnesl do tématu otázku určité nečitelnosti ČSSD v tom, že její představitelé se jednání příslušné výběrové komise měli účastnit, posléze účast odmítli, píše Jindřich Bešťák./p>

Po prezentaci názoru bývalého ministra MV V. Bublana věc dále vysvětlil B. Sobotka.

Moje námitka proti neserióznosti postupu redakce Čt 1 při vysílání tohoto pořadu se týká skutečnosti, že téměř po celou dobru rozhovoru s B. Sobotkou na téma výběru policejního prezidenta ČR se v pravém rohu obrazovky v krátkých intervalech objevovalo podprahově dotírající sdělení -- Nečitelnost ČSSD.

Nepočítal jsem to, ale objevilo se možná 30 -- 50 x(?). Myslíte, že to byla jen taková náhoda, že za tím nebylo i úmyslné ovlivňování postojů diváků tímto psychologicko manipulativním trikem?

Ne že by ČSSD byla vždy výlupkem jasné, čitelné a konzistentní politiky. To jsme tady za cca 20 let ani nezaznamenali. Přesto současná politika ČSSD s B. Sobotkou včele (?) se snad projeví alespoň jako snaha o nalézání zodpovědných řešení pro tento stát a většinu jeho občanů vůči probíhajícímu tyátru na naší politické "scenérii".

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 24.1. 2011