Izrael zaútočil na sklad íránských zbraní u letiště v Damašku

28. 4. 2017

čas čtení 1 minuta
Izrael ve čtvrtek zaútočil na sklad zbraní patřící libanonské skupině Hizballáh nedaleko letiště v syrském Damašku, hlásí povstalci a regionální zpravodajské zdroje. Útok se zaměřil na zbraně dodané z Íránu prostřednictvím komerčních a vojenských dopravních letadel.


Videozáznam odvysílaný libanonskou televizí ukazuje nálety provedené před úsvitem, které způsobily požár kolem letiště východně od syrského hlavního města. To naznačuje, že došlo k zásahu palivových nádrží nebo zbraní obsahujících výbušniny.

Syrská státní média hovoří o izraelských střelách, které zasáhly vojenské pozice jihozápadně od letiště, ale nezmiňují zbraně ani palivo.

Izrael obvykle nekomentuje akce v Sýrii. Ale ministr zpravodajských služeb Izrael Katz zřejmě pro vojenský rozhlas tento útok potvrdil.

Dva prominentní zdroje mezi povstalci v damašské oblasti s odvoláním na pozorovatele na východním předměstí tvrdí, že pět náletů zasáhlo sklad munice využívaný milicemi, které podporuje Írán.

Libanonská televize al-Manar blízká Hizballáhu tvrdí, že podle prvních zpráv došlo k zásahu palivových nádrží a oběti na životech nebyly zaznamenány.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7850

Diskuse

Obsah vydání | 28. 4. 2017