Uražený majestát ministra Chovance činí z ČR nebezpečnou zemi pro uprchlíky

5. 4. 2016 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Jak je to vlastně s iráckými uprchlíky, kteří odjeli z ČR do Německa? Jednu chvíli to vypadalo tak, že po jejich zadržení německou policií je jistý jejich návrat zpět k nám, což ministr Chovanec komentoval razantními prohlášeními o tom, že ČR je vrátí, zjevně za jejich nevděčnost, co nejdříve zpátky do Iráku. Jenže pak najednou „bez udání důvodů“ německá strana změnila rozhodnutí a irácké uprchlíky nevydala zpátky do ČR, nýbrž jim umožnila požádat si o azyl v Německu.

Ministr Chovanec chce po Německu vysvětlení, jako by to nebylo pochopitelné. Pokud ČR vyhrožuje, že na základě urážky majestátu našeho státu s těmi lidmi zatočí a nedá jim možnost požádat o azyl a individuálně zvážit jejich osud, tak prostě Německo muselo tyto lidi chránit před českou vládou a z tohoto pohledu není Česká republika pro ně bezpečnou zemí.

Němci zřejmě nejprve počítali s tím, že jim v Česku bude umožněno požádat o azyl, ale po mstivých výrocích pana Chovance museli změnit rozhodnutí. Těžko to lze vysvětlit jinak. Tady přece jde o lidské bytosti a ne o uražený majestát, který se chce mstít na lidech v těžké životní situaci.

0
Vytisknout
6368

Diskuse

Obsah vydání | 7. 4. 2016