Anonymní policisté v Kolíně nad Rýnem: "Útočníci u nádraží se sexuálně ukájeli. Mnozí z nich byli čerství uprchlíci"

7. 1. 2016

čas čtení 1 minuta


Anonymní policisté v Kolíně nad Rýnem reagovali v listě Welt am Sonntag zuřivě na obvinění od německého ministra vnitra Thomase de Maiziera, že o silvestrovské noci se kolínská policie u hlavního nádraží chovala neefektivně a neprofesionálně a zůstala v nečinnosti. Zpochybnili také oficiální prohlášení šéfů kolínské policie.

Blíže nejmenovaní, ale zjevně zuřící policisté sdělili listu Welt am Sonntag, že není pravda, že by nikoho o silvestrovské noci neperlustrovali. Naopak prý policie zkontrolovala totožnost "asi 100 osob". Anonymní policista konstatoval: "Jen malá menšina z nich byla ze severní Afriky. Většina identifikovaných byla ze Sýrie." Dosud se usuzovalo, že útočníci byli členové dlouhodoběji existujících kriminálních gangů. Anonymní policisté tvrdí listu Welt am Sonntag, že část perlustrovaných osob byla "čerství žadatelé o azyl", kteří se prokázali azylovými dokumenty. Tvrdí také, na rozdíl od oficiálních policejních prohlášení, že prvotním cílem útoků nebyla kriminalita, ale čistě sexuální ukojení.

Podle zprávy kolínské policie bylo mezi 22. hodinou na Silvestra a 5. hodinou ranní identifikováno 71 osob, 11 jich bylo zatčeno a proti 32 bylo zahájeno trestní řízení. Data jsou zdokumentována v systému CEBIUS německé policie.

Článek bezpochyby vyvolá zuřivé rasistické reakce v Německu i ve středovýchodní Evropě. 

Podrobnosti v němčině ZDE

0
Vytisknout
7031

Diskuse

Obsah vydání | 8. 1. 2016