Herec Benedict Cumberbatch chce přesvědčovat konzervativní ministryni vnitra, aby Británie otevřela své dveře uprchlíkům

13. 10. 2015

čas čtení 1 minuta

Známý herec Benedict Cumberbatch, mimo jiné představitel Sherlocka Holmese v seriálu televize BBC, se chce sejít s britskou ministryní vnitra Theresou Mayovou a jednat s ní o uprchlické krizi. Cumberbatch tvrdí, že britská vláda nedělá pro uprchlíky dost.

"Žádná vláda pro ně nedělá dost," zdůraznil Cumberbatch. "Chci si sednout s Theresou Mayovou a chci od ní řádné vysvětlení, jak funguje její politický model, na jehož základě ona argumentuje, že z imigrantů neplyne žádný finanční prospěch."

Cumberbatch také kritizoval Davida Camerona, který chce přijmout do Británie pouhých 20 000 uprchlíků za pět let, zatímco Německo jich přijímá milion jen letos.

"Toto je obrovská krize a co vlády podnikají, není prostě dostatečné. Potřebujeme dlouhodobá řešení a ano, je to dobrý nápad dostat lidí z uprchlických táborů, aby nemuseli podnikat tu nebezpečnou cestu. Ano, je dobrý nápad mít pro ně konkrétní řešení, až sem přijedou."

"Říkat, že jich přijmeme za pět let 20 000, když jich za jediný den přijede na jediný ostrov 5000 - musíme se všichni probudit."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
4844

Diskuse

Obsah vydání | 15. 10. 2015