Uprchlíkům v italském hotelu vyhrožují zabitím

28. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Italská policie vyšetřuje výhrůžky, které měly desítky uprchlíků obdržet prostřednictvím xenofobního dopisu. Tito lidé žijí v v hotelu v lombardském údolí Valtellina.

Giulio Salvi, majitel hotelu Bellevue ve městě Sondrio severně od Bergama sdělil policii, že 72 uprchlíkům, kteří jsou u něj ubytováni, někdo vyhrožoval v anonymním dopise.

Dopis měl zahrnovat výhrůžky zabitím.

Majitel hotelu dopis nahlásil místní policii a ta zahájila vyšetřování kauzy s podezřením na zločin zahrnující rasové motivy.

"Dohlédni na to, abys poslal všechny ty černé pryč," uvádí dopis, který obsahuje také sprosté nadávky. "Ve tvém hotelu by měly být jen lidské bytosti, ne špína. Pokud to neuděláš, jednoho po druhém zabiju. Chápeš?"

Poté co se obrátil na policii vyzval majitel tříhvězdičkového hotelu své hosty, aby byli opatrní a vyhnuli se možným provokacím.

Salvi, který ubytovává uprchlíky od května 2011, organizuje jazykové kurzy, fotbalová utkání a dobrovolnické aktivity v době, kdy se vyřizují imigrační žádosti.

Matteo Salvini, šéf protiimigrantské Ligy Severu, v nedalekém Bormiu ve čtvrtek vystoupil na tiskové konferenci. Odsoudil ty, kdo čekají "na přistání na Lampeduse", aby zaplnili své hotelové pokoje.

"Pokud potřebujete imigranty, aby zaplnili váš hotel, znamená to, že jste si vybrali špatnou práci," prohlásil šéf ultrapravicové strany.

Péče o uprchlíky stojí italskou vládu až 800 milionů eur ročně, když nabízí soukromníkům, firmám a neziskovým organizacím příspěvek do výše 35 eur na osobu a den, aby migranty ubytovali.

Z tohoto příspěvku by měli ubytovatelé vyplácet kapesné ve výši 2,50 eura na osobu a den.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7437

Diskuse

Obsah vydání | 31. 8. 2015