Britský anglikánský duchovní bude držet 40 dní hladovku ze solidarity s chudými lidmi

27. 2. 2014

čas čtení 1 minuta

Reverend dr. Keith Hebden z Mansfieldu bude držet čtyřicet dní a čtyřicet nocí hladovku ve snaze upozornit na astronomický nárůst užívání center, která rozdávají v Británii potraviny zadarmo nemajetným a hladovějícím lidem. Chce tím přimět vládu, aby zabránila klesání životní úrovně. Hebden zdůraznil: "Vláda má povinnost zajistit základní bezpečnostní síť pro vlastní občany. Vzhledem k tomu, že tolik lidí nyní musí spoléhat na potravinové dary, že tolik lidí se musí rozhodovat, zda mají jíst, nebo si doma topit, zdá se, že vláda tuto povinnost neplní.

Jsem přesvědčen, že církev by se měla postavit v solidaritě na podporu nejchudších a nejzranitelnějších občanů. Osobně budu držet hladovku po dobu 40 dnů až do Velikonoc, abych ukázal, že si myslím, že je tohle opravdu důležité. Doufám, že se k mé hladovce připojí i ostatní na den či týden nebo na tak dlouho, jak budou moci, abychom podpořili půl milionu hladových Britů."

Úmysl zahájit hladovku oznámil reverend Hebden v rámci kampaně End Hunger Fast (Skoncujme s hladověním bezodkladně), která minulý týden poslala britské vládě dopis 38 anglikánských duchovních požadující, aby vláda zajistila v rámci sociálního zabezpečení spolehlivou ochranu před hladověním. Organizace zdůraznila, že je nyní "morálním imperativem, aby lidi začali jednat".

Aktivisté kampaně End Hunger Fast požadují, aby lidé drželi hladovku v solidaritě s hladovějícími dne 4. dubna. Hladovění britských občanů aktivisté připisují škrtům v sociálních rozpočtu státu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6711

Diskuse

Obsah vydání | 28. 2. 2014