Sevastopolský zastupitel sbírá podpisy pod zvací dopis Putinovi

3. 12. 2013

čas čtení 1 minuta

Sevastopolský městský zastupitel za vládní Stranu regionů Sergej Smoljaninov organizuje sběr podpisů místních obyvatel pod výzvu adresovanou prezidentu Ruské federace Vladimiru Putinovi. Jejím obsahem je žádost "poskytnout vojenskou pomoc na obranu suverenity Ukrajiny". Informuje o tom dopisovatel agentury IA Regnum.

"Obracíme se na Vás a prosíme o poskytnutí vojenské a další pomoci bratrskému národu, vládě a prezidentovi Ukrajiny kvůli obraně suverenity země, ruského obyvatelstva Krymu a dalších ukrajinských regionů", uvádí se ve výzvě.

Smoljaninov žádá, aby s ukrajinskou vládou byl dohodnut vstup ruských vojsk na území Ukrajiny "kvůli ochraně před armádami USA a NATO", a tomu, že "západními zvláštními službami a a jejich agenty je iniciován pokus o svržení zákonné vlády".

Sevastopolský politik uvádí, že na webu Bílého domu je údajně umístěna petice žádající prezidenta USA Baracka Obamu o provedení vojenské intervence na Ukrajině. Tvrdí také, že opoziční aktivity na Ukrajině financují USA.

Dnes má proběhnout mimořádné jednání sevastopolské městské rady, na níž bude projednána politická situace v zemi.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
11785

Diskuse

Obsah vydání | 4. 12. 2013