Hodnotné dílo ČT ukázalo nahého "Beneše"

5. 11. 2013 / Michal Z. Čenko

čas čtení 2 minuty

Diváci, kteří v neděli dne 3. 11. 2013 sledovali večer od 20.00 hod. na ČT 1 historické etudy České století (Den po Mnichovu), si přišli za své těžce zaplacené televizní poplatky na své. Nikomu se totiž jen tak nepoštěstí vidět bývalého prezidenta Československa E. Beneše sakumprásk, tak jak jej pánbůh stvořil, nahého.

Pan prezident byl sice představován hercem, ale většině diváků prožívajících nesourodé drama, to jistě nijak nevadilo. Na falšování autentických událostí a jednání osobností je divácká veřejnosti zvyklá. Prostě, všechno je jinak, jinak. A to jinak je správně. Ostatně se tím netají ani hlava státu.

Nejen, že se při natáčení zmíněného pořadu nízkonákladově ušetřilo se na garderobě, ale diváci a divačky mohli být potěšeni odkrytou mužností pana prezidenta. Média jsou přece od toho, aby každého, zejména důležitého a výjimečného, svlékaly do naha.

Poslední dobou se navážení do prezidentů nějak rozmohlo. Zejména, když mají větší lidovou podporu. Pokud by neměli takovou vůbec žádnou, nikdo by si nic takového asi příliš nedovoloval.

Každého ihned napadne, že všichni prezidenti by se měli zásadně ukazovat v médiích a na veřejnosti úplně nazí. Předešlo by se tím všemožným sporům o kompetenci, pohlaví a mužnost nejvyšších hlav států. Možná by stálo za to, zavést toto pravidlo u všech politiků. V naší společnosti přece nejde o nic jiného, než jenom o pohlavní pud a jeho ukájení. Zákony, posty a peníze to pouze zakrývají a drzým umožňují.

Podle tvůrců mediálního hnoje, prostého občana nezajímá na prezidentech, politicích, prelátech a jiných celebritách vůbec nic jiného, než jenom jejich ohanbí. Pralesní stádium máme již dávno za sebou. Nyní jsme kulturní a civilizovaní lidé. A tak se můžeme politické pornografii oddávat intimně u monitorů, pečlivě schováni v obývácích.

Možná by se mohlo povolit, aby naši političtí náčelníci nosili v nosní přepážce kost ze svého snědeného politického odpůrce. Hned bychom věděli, koho máme volit. Totiž vždy jen toho nejmužnějšího. Snědení protivníci by se voleb nezúčastnili, a tak bychom mohli v klidu volit jenom jednu stranu.

0
Vytisknout
15454

Diskuse

Obsah vydání | 7. 11. 2013