JUDr. Petr Petržílek

Sponzorovi Věcí veřejných má český CITES získat bývalý stínový ministr životního prostředí ČSSD

30. 4. 2013 / Štěpán Kotrba

čas čtení 2 minuty

JUDr. Ing. Petr Petržílek, člen ČSSD a její bývalý odborník na životní prostředí má být tím, kdo má sponzorovi Věcí veřejných Arturu Kaiserovi, kterého podporuje i senátor za volební obvod č. 25 - Praha 6 a 17 Petr Bratský (ODS) získat klíčové povolení, aby mohl dovést delfíny, a mrože z Ukrajiny. Petržílek své angažmá v tomto cirkuse potvrdil na přímou otázku Britských listů s tím, že Kaiser je jeho klientem teprve týden. Získat stavební a jiná povolení prý ve smlouvě s klientem nemá.

Podle názoru odborníků BL, pokud by měly úřady postupovat podle zákona, nemůže Kaiser povolení CITES k dovozu delfínů do ČR dostat, neboť pravým a veřejně známým účelem jejich dovozu společností "Cirkus Cirkus" má být komerční cirkusové představení pro veřejnost, což CITES v případě delfínů zakazuje. Výstavba je podle starosty Prahy-Libuš Jiřího Koubka prováděna bez stavebních a jiných povolení, tedy načerno. Dělat cirkus není legrace, v tom má Kaiser pravdu.

"Ochránce životného prostředí" Petržílek, který je členem středočeské organizace sociálních demokratů (Úvaly), do roku 2011 jako vedoucí politicko-analytické sekce ČSSD a stínový ministr, působil ve státní správě jako ředitel legislativního odboru MŽP, v letech 2002 -- 2005 byl náměstek ministra životního prostředí - ředitel sekce legislativy a státní správy , má nyní advokátní kancelář, která "poskytuje komplexní právní služby" mj. v jednání s příslušnými orgány veřejné moci v oblasti povolovacích řízení podle stavebního zákona, popř. práva životního prostředí (EIA, IPPC, ochrana přírody a krajiny, horní právo, odpady atd.). Advokát Petržílek na svých stránkách anoncuje i "spolupráci s obcemi, kraji a s orgány státu, se zákonodárci, ministry, zastupiteli, radními, starosty, primátory a hejtmany při legislativní činnosti", především "přípravě návrhů zákonů, nařízení a vyhlášek"...

0
Vytisknout
6989

Diskuse

Obsah vydání | 3. 5. 2013