Karel Schwarzenberg je dobrý člověk?

16. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Tak proč sakra schvaluje důchodcům menší valorizaci důchodů, snižuje jim kupní sílu, ale i rodinám s dětmi, matkám samoživitelkám a dalším chudším vrstvám obyvatel (zvyšováním DPH), rozdává majetek církvi proti vůli většiny občanů a schvaluje řadu dalších zákonů, které poškozují občany české země, za kterou chce bojovat? ptá se Miroslav Daněk.

A proč, když prý je proti prezidentově amnestii, schválené premiérem Nečasem, v takové vládě i s celou TOP09 sedí? Vždyť to musí být proti jeho zásadám. Proč se nezachová jako "šlechtic" a neodejde i s TOP09 z vlády?

Ale možná chce pomáhat postiženým, kteří se budou dostávat do problémů a spadnou na hranici chudoby, a až budou mnozí na dně a třeba pak sáhnou i po drogách, tak jim pomůže nějakým přilepšením ze švýcarského důchodu? Pak budou jeho obdivovatelé psát o dobrém člověku.

Není to ale prakticky výsada bohatých, vlastně jednoho z nejbohatších, spíše bych napsal, že je to jeho povinností pomáhat charitě. Prosím, poděkovat, to je slušnost, ale vynášet ho za to do nebe? Za to by se měl "Karel" aspoň zapýřit.

P.S. Teď jsem se dočetl v Ihned.cz o jeho kandidátech na post předsedy TOP09. Tak prý Kalousek nebo Drábek. Ano, pan Schwarzenberg je opravdu "dobrý" člověk, má své občany rád.

0
Vytisknout
13792

Diskuse

Obsah vydání | 17. 1. 2013