Pan senátor Štětina a jeho bolístky

6. 10. 2011 / Jiří Baťa

čas čtení 6 minut

Senátor Štětina (TOP09) je jak štvaná zvěř. Je nerespektován, napadán, jde mu o život a ještě se na něm, chudákovi, vyřádil i žhář. Podle jeho slov za vším stojí BIS (Bezpečnostní informační služba). Má prý pro to dost důkazů a žádá paní předsedkyni Sněmovny o možnost slyšení před poslanci, aby zde mohl veřejně prezentovat důkazy o porušování zákonů ze strany tajné služby.

Důkazy, kterými chce senátor Štětina ohromit poslance jsou až super závažné. Vždyť jak naznačil senátor, BIS se snaží paralyzovat činnost kontrolní komise a ohrožuje tak demokracii v zemi. A když to říká "partyzán" Štětina, můžete si být jisti, že je to pravda. Má pravdu, demokracie je opravdu ohrožena, tedy dá-li se to tak říci. Především je nutné vzít v potaz, zda demokracie jako taková u nás vůbec existuje, o čemž se dá silně pochybovat. Pokud hóóóódně slevíme z tohoto konstatování a nějaká demokracie v tomto státě ještě zůstala (na vratkých nožkách), může si pan senátor být jistý, že i tato demokratická atrapa je už dávno, ale opravdu dávno nejen ohrožena, ale značně devastována. Asi by bylo nyní od věci napsat, v čem spočívají důvody dehonestace demokracie u nás. Neučiním tak, protože bych psal dlouho, předlouho, aby si čtenář nakonec řekl proč to píši, když to všechno ví a zná. Ale zpět k senátorovi.

V čem tedy senátor Štětina vidí a cítí ohrožení demokracie? No přece v tom, že má "pocit", že je to BIS , která kontroluje parlament, místo aby parlament kontroloval BIS! Pan senátor má "pocit". Předpokládám, že každý z občanů má jisté pocity a možná mnohem závažnější, konkrétnější, ba i věrohodnější a opodstatněnější, než senátor Štětina a přesto jejich pocity nikdo ani nevnímá, neslyší a ani slyšet nechce. Abych byl konkrétní, ty pocity jdou převážně na vrub politiků, vlády a ve značné míře i na Parlamentu ČR. Mohou si občané dovolit či požadovat paní Němcovou o slyšení ve Sněmovně, když nikdo nerespektuje ani desetitisíce podpisů pod peticemi? Asi sotva, ale pan Štětina přece není lecjaký občan, on je senátor a má právo. A o tom to je, on - senátor právo má a občané jako by žádné práva neměli.

Senátor Štětina bude poslancům plakat na rameni, protože má "pocit", že mu usilují o život. Kdo? To neví, jen ví, že na začátku září (kterého roku není známo, ale nejspíše letos) se jej neznámý řidič měl v Praze 4, při jízdě automobilem, pokusit vytlačit ze silnice. Přitom zdůraznil, že tuto událost oznámil Mediafaxu, nikoliv Policii ČR. Prý proto, že ani dříve učiněné oznámení na vyhrůžky směřované k jeho osobě, nedokázala policie vyšetřit. Hlavně, že se mediálně zviditelnil a upozornil, v jakém je ohrožení života. Třeba to byl onen proslulý řidič-pirát z auta 2222. Kdož ví?

Jestliže se v předchozím případě jednalo o pocit senátora Štětiny, v dalším případě se už zcela konkrétně "domnívá", že tento útok souvisí s jeho trestním oznámením na Bezpečnostní informační službu (BIS), které podal v září 2008 (!). Díky tomu, že pan Štětina je senátor (!), údajně získal utajené dokumenty, svědčící o protiprávní spolupráci BIS s orgány činnými v trestním řízení. Zřejmě byly jeho usvědčující dokumenty natolik (ne)závažné", státní zástupce je odložil, stěžoval si pan senátor. Nicméně pan Štětina se stojí za svým tvrzením, že právě příslušníci BIS mají na svědomí útoky, kterým musel v uplynulých měsících čelit.

Aby toho nebylo málo, na chudáka pana senátora dolehlo i další neštěstí. Stal se prý obětí neznámého žháře (nejspíše to však byl rovněž nějaký příslušník BIS!), který mu nedávno zapálil na jeho zahradě kůlnu na nářadí. A jak jinak, policie nikdy nic nevyřešila přesto, že oznámil dva incidenty a dokonce mu "senátorovi" snímali otisky prstů (to je vrchol!).

K výše uvedenému nutno dodat, že ke všem nařčením pana senátora na adresu BIS se ohradil mluvčí BIS Jan Šubert. " Důrazně a s plnou odpovědností odmítám, že bychom pana senátora Štětinu zastrašovali, organizovali jakési kampaně, nebo se ho snad pokoušeli fyzicky ohrozit," uvedl. Takové tvrzení považuje za naprosto nehorázné, dodal mluvčí.

Co dodat. Pan senátor Štětina trpí zřejmě nějakou utkvělou představou, že někomu vadí nebo překáží, že je pronásledován. Popravdě řečeno, nemusí to být až tak nereálné, protože politik typu pana Štětiny je jako cirkusový klaun. Jen s tím rozdílem, že obecenstvo (občany) nebaví, ale dovede pěkně vytočit. Vždyť jeho životní kariéra (viz období za totality) mu sama dává nálepku nekonsistentního člověka, navíc značná část občanů v něm vidí přeběhlíka, kabáto-převlečníka a prospěcháře. Jeho tzv. politická a senátorská aktivita v mnoha případech vyznívá nepřesvědčivě, spíše směšně, falešně a cíleně, nebo ještě přesněji jako výkřiky do tmy.

Pokud by případy ataku na jeho osobu byly relevantní, tedy skutečně záměrné, ani bych se nedivil. Nicméně spíše bude pravdou, že pan senátor se bojí vlastního stínu, který není schopen překročit. To jej evokuje natolik, že volá SOS tam, kde toho není zapotřebí. Že jej "někdo" jako senátora nerespektuje, by mělo být důvodem zamyšlením nad sebou samým.

Jak jsem zásadně proti přidělování trafik, v jeho případě bych to velmi doporučoval. Tedy abychom si rozuměli, trafiku jako takovou, skutečnou, ne teplé místečko s nadhodnoceným platem! Tam by měl nejspíše svůj klid, tam by se o něj přestali zajímat příslušníci BIS. Jen to "najíždění a pokus o vytlačení ze silnice" se jaksi nedá vyloučit. Protože piráti silnic typu SPZ 2222 jsou pořád mezi námi. Není jich sice mnoho, ale jsou. Stejně jako nepovedení politici a senátoři.

0
Vytisknout
11836

Diskuse

Obsah vydání | 7. 10. 2011