Analýza: Rusko střílelo na ukrajinskou armádu z ruského území

17. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

Satelitní fotografie, digitální detektivní práce a sociální média poskytly důkazy, že Rusko střílelo na území Ukrajiny přes hranici, argumentuje studie

Když se staly ukrajinské armádní jednotky loni v létě na Ukrajině terčem zuřivého útoku, vojáci byli překvapeni a zděšeni obrovskou intenzitou tohoto útoku. "Separatisté" byli profesionálně organizovaní a nesmírně silní. Ukázalo se, že o separatisty nejde.

V pondělí večer Brusel nabídl Řecku kompromis, pak ho zase stáhl

17. 2. 2015

čas čtení 3 minuty



Řekové se v úterý probudili do kakofonie hlasů v televizi, hlasitější než obvykle, protože dochází čas. Uprostřed vzrušené diskuse informace, kterou v noci z pondělí na úterý přinesly Channel Four News. Řekové odešli v pondělí večer z jednání s poukazem na to, že jim byla nabídnuta kompromisní dohoda na dobu čtyř měsíců a pak na poslední chvíli byla zase stažena.

Pád Debalceva

17. 2. 2015

čas čtení 4 minuty

Poslední dva měsíce, od počátku (pro)ruské ofenzívy z konce prosince, držela ukrajinská armáda město Debalceve. Ve městě ležícím na strategické železniční a silniční křižovatce, která odděluje obě separatistické republiky (LNR a DNR), byla umístěna ukrajinská posádka v počtu 6 000 - 8 000 mužů, s dělostřelectvem a obrněnými vozidly.

Ohlušující záblesk a jeho nohy ležely vedle něho. Useknuté.

17. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Po ukončení práce v teplárenské firmě, kde je zaměstnán, šel Jurij Korjagin v Horlivce známou cestou domů. Telefonoval při tom své matce.

Pak došlo k ohlušujícímu záblesku, ohromená hluchota po několik okamžiků. Pak si Jurij uvědomil, že leží na zemi a vedle něho jeho nohy. Useknuté.

Hned poté se někdo přiblížil, podíval se na něho, sklonil se k němu, ukradl mu mobilní telefon a utekl.

Deník Daily Telegraph cenzuroval informace o skandálu v bance HSBC, aby nepřišel o její reklamu

17. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

"Pokud čelné noviny dovolí korporacím, aby ovlivňovaly, to co píší, protože se bojí, že přijdou o příjmy z reklamy, je ohrožena sama demokracie."

Bývalý hlavní politický komentátor konzervativního britského deníku Daily Telegraph Peter Oborne ostře zaútočil na tento list. Obvinil ho, že dal přednost zájmům banky HSBC před čtenáři, aby si zachránil zakázku na reklamu

Peter Oborne, hlavní politický komentátor deníku Daily Telegraph, z listu odešel a obvinil ho, že v souvislosti se skandálem v bance HSBC deník spáchal "podvod na čtenářích".

Oborne tvrdí, že management a majitelé listu úmyslně potlačovali kritické informace o bance HSBC, aby si od ní udrželi reklamu. Konstatoval, že jde o nesmírně znepokojující situaci, kdy došlo vlastně ke "sloučení" reklamního oddělení s redakcí.

Saúdský duchovní:

Země je stacionární a neobíhá kolem Slunce

17. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Saúdský duchovní na videozáznamu, široce komentovaném na sociálních sítích, odmítl "představu", že by Země obíhala kolem Slunce. Tvrdil, že je tomu obráceně. Na otázku studenta, zda stojí Země na jednom místě, nebo zda se pohybuje, šejk Bandar al-Khaibari odpověděl: "je na jednom místě a nepohybuje se," informuje televize al Arabia.

Jak Rusko podporuje ultrapravicové strany v Evropě

17. 2. 2015

čas čtení 7 minut

Rusko loni podepsalo dohodu s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, že vybuduje reaktory v jaderné elektrárně v Paksu za 10 miliard euro vázaných úvěrů. Avšak Rusko provádí diplomatickou ofenzívu po celé Evropě, zejména ve střední a jižní Evropě. Zejména aktivně prosazuje svůj vliv na Balkáně, především v Srbsku a v Bosně, a intenzivně pěstuje vztahy s levicovými i pravicovými politickými stranami v západní Evropě.

Půjčku Marine Le Penové poskytla První Česko-ruská banka podnikající v Česku

17. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Mimochodem, půjčka 9 milionů euro Marine Le Penové byla poskytnuta První česko-ruskou bankou podnikající v Česku, kterou vlastní Alexandr Popov, jehož charakterizoval EUObserver jako "finančníka s těsnými vazbami na ruský politický establishment".

Takže byly zřejmě půjčeny peníze českých vkladatelů a nad přiměřenou rizikovostí tohoto úvěru dohlížela ČNB a pokud by náhodou kvůli podobným půjčkám banka zkrachovala, vklady by vyplatil český Fond pojištění vkladů, kam přispívají všechny české banky a záložny. Což je možná zajímavější téma než uváděná astronomická cena půjčky..., píše Radek Žlebčík.

Zdroj: ZDE

Anglikánská církev doporučuje voličům, jak hlasovat v nadcházejících všeobecných volbách

17. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Anglikánská církev publikovala dvaapadesátistránkový dopis věřícím,v němž doporučuje, jak mají hlasovat v nadcházejících britských všeobecných volbách. Požaduje zavedení tzv. "mzdy, z níž se dá vyžít" (vyšší mzdy než je současná minimální mzda) pro všechny zaměstnance. V rámci Evropské unie by podle Anglikánské církve měla Británie "dál budovat struktury důvěry a spolupráce mezi národy v Evropě". Co se týče jaderných zbraní, Anglikánská církev doporučuje, že v důsledku "změn v globální strategické realitě by se měly znovu zkoumat tradiční argumenty pro jaderné odstrašení".

Biskupové také zdůrazňují: "Existuje hluboký rozpor v postojích společnosti, která v zásadě oslavuje rovnost, avšak zachází s některými lidmi, zejména s chudými a se zranitelnými, jako s lidmi, které nechce, které podceňuje a které ignoruje. Například, když ži, kteří závisejí na sociální podpoře, jsou charakterizováni výrazy, z nichž vyplývá, že si pomoc nezaslouží, jsou závislí a měli by být schopni se postarat sami o sebe, odrazuje to jiné občany od poskytování neformální sousedské pomoci, která by mohla státu ulehčit do určité míry břemeno sociální infrastruktury." Dopis také požaduje, aby se vážněji debatovalo o zdanění a o potřebě "poctivě hovořit o tom, jak musíme žít v budoucnosti, pokud nemají budoucí generace zdědit zničenou a vyčerpanou planetu."

Podle Anglikánské církve je "povinností každého křesťana jít k volbám".

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

Ukrajina: Proruští vzbouřenci nemohou přestat střílet "z morálních důvodů"

17. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

V bojích o železniční křižovatku v Debalceve na východní Ukrajině jde o "vnitřní území", a separatisté tedy o ně dál budou bojovat navzdory dohodě o příměří, prohlásil mluvčí.

Proruští separatisté nemohou "z morálních důvodů" přestat usilovat o dobytí města Debalceve, protože je to "vnitřní území", a musejí reagovat na střelbu od ukrajinských jednotek, vysvětlil v úterý mluvčí vzbouřenců Denis Pušilin.

Západ se musí naučit žít s Putinem, varuje bývalý šéf britské MI6

16. 2. 2015

čas čtení 3 minuty

Sir John Sawers, bývalý šéf britské rozvědky MI6, varoval před zvyšováním nátlaku na Vladimíra Putina ohledně Ukrajiny a upozornil, že jakákoliv mocenská změna v Kremlu "může být velmi pravděpodobně k horšímu".

Západ se bude muset naučit s Putinem žít, ať to vypadá jakkoliv nepřijatelně, řekl Sawers v přednášce na King's College v Londýně. Provokovat Putina by mohlo prohloubit bezpečnostní krizi v Evropě.

Na zničeném doněckém letišti

17. 2. 2015

čas čtení 4 minuty



Moderátor Jon Snow: Byla to opravdu pozoruhodná budova. Hypermoderní letiště, kde přistál anglický fotbalový tým účastnící se evropského fotbalového mistrovstí před pouhými třemi lety. Dnes je letiště v Doněcku strašlivá ruina, zničená dlouhými měsíci bojů mezi ukrajinskými jednotkami a vzbouřenci. Náš hlavní reportér Alex Thomson patřil ke skupince novinářů, které vzali vzbouřenečtí vojáci na toto letiště. Zároveň v oblasti pokračovala intenzivní dělostřelecká palba, při níž obě strany obviňovaly stranu druhou z porušení příměří, které mělo začít v sobotu v noci. Kyjev informoval, že zaznamenal 112 útoků, zatímco vzbouřenci tvrdili, že vládní zbraně se znovu zaměřily proti letišti. Alex Thomson s námi hovoří z Doněcku:

Alex Thomson: Není pochyb o tom, Jone, že o letiště v Doněcku se už dlouho intenzivně bojuje. Toto jsme dnes natočili v oblasti kolem Debalceva. Vzbouřenci prostě tvrdí, Debalcevo není součástí dohody o příměří, to je naše město, my ho dobudeme bez ohledu na cokoliv, Ukrajinci říkají, kdepak, je to absolutně součástí dohody z Minsku a my se nehneme. Násilí tam pokračuje a bude pokračovat. To vědí všichni.

Na východní Ukrajině sílí boje

17. 2. 2015

čas čtení 4 minuty

(Pro)ruské a vládní ukrajinské jednotky bojují o kontrolu nad městem Debalceve. Ukrajinská armáda tvrdí, že vzbouřenci na ni za posledních 24 hodin stříleli 112krát.

Nejméně 5 ukrajinských vojáků bylo od vyhlášení příměří v neděli usmrceno a 25 jich bylo zraněno, uvedl vojenský mluvčí Vladislav Selezněv. Většina bojů se soustřeďuje na město Debalceve, kde vzbouřenecké dělostřelectvo odřízlo tisíce ukrajinských vojáků od hlavní ukrajinské fronty nedaleko Artemivsku. (Pro)ruské jednotky se už dlouhé týdny snaží ovládnout město Debalceve, kde je železniční uzel spojující hlavní vzbouřenecká města Doněck a Luhansk.

O "Putinově mozku" a selhání expertů na Východní Evropu

17. 2. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 5 minut

Autor knihy o studiu krajní pravice a (Explorations of the Far Right) a výzkumník vídeňského IWM Nikolaj Šechovcov končí svůj článek o vztahu Kremlu ke krajně pravicové ideologii Alexandra Dugina ZDE následujícím shrnutím:

"Na závěr je důležité zdůraznit tři body. Za prvé, Duginovy organizační a intelektuální iniciativy jsou integrálními prvky Putinova autoritativního systému. V této roli se Dugin připojuje k desítkám jiných agentů ultrapravicové kulturní produkce, kteří tím či oním způsobem přispívají k veřejné legitimizaci Putinova režimu. Za druhé, Dugin se vypracoval z výstředního okraje do ruského sociokulturního mainstreamu, ale jeho ideologie se od 90. let nezměnila. Co se radikálně změnilo je ruský mainstreamový politický diskurs. Nakonec, rostoucí antiwesternismus a antiliberalismus Putinova systému, jeho úsilí konsolidovat vliv v Eurasii a rostoucí sociální konzervatismus v zemi indikují fakt, že Dugin a další ultrapravicoví intelektuálové v Rusku vítězí v boji o kulturní hegemonii."

Čínský list: Aby "mohla zaútočit na Falklandy", potřebuje Argentina vyrábět stíhačky J-10

17. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

KD│ Čínský armádní list PLA Daily publikoval komentář navazující na podepsání argentinsko-čínské dohody o nákupu stíhacích letounů. K tomu dochází krátce po oznámení nákupu ruských bombardérů Su-24 pro argentinské letectvo ZDE. Obě akvizice souvisí s argentinskou ambicí opakovat útok na Falklandské ostrovy kontrolované Británií. K první válce mezi oběma zeměmi o toto území došlo v roce 1982 v rámci snahy tehdejšího argentinského režimu odvést pozornost od domácích problémů. Argentina vloni zbankrotovala ZDE.

Rozhovory mezi Řeckem a jeho věřiteli se rozložily

16. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

Věřitelé prezentovali Řecku ultimátum, zatímco ministr financí trvá na tom, že členové eurozóny musejí změkčit podmínky splácení

V pondělí večer se rozhovory mezi Řeckem a jeho věřiteli v eurozóně rozložily v chaosu a vyvolaly obavy, že se Řecko přibližuje ke katastrofálnímu odchodu z eurozóny.

Mezi oběma stranami zůstaly při rozhovorech v Bruselu ohledně záchranného programu pro Řecko nepřeklenutelné rozpory, i když ministři financí eurozóny konstatovali, že poslední pokus o dohodu se uskuteční na summitu v pátek.

Dohoda o přístupu ruských lodí do nikaragujských přístavů "zřejmě neovlivní vztahy s USA"

17. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Během návštěvy v Nikaragui 12. února ruský ministr obrany Sergej Šojgu podepsal dvoustrannou dohodu o posílení vojenské spolupráce.

Dohoda zahrnuje ustanovení, která zjednodušují přístup ruských válečných lodí do nikaragujských přístavů, stejně jako závazek navýšit výcvikové kapacity pro nikaragujské důstojníky v Rusku. Dohoda je podepsána v kontextu rostoucí vojenské spolupráce mezi Ruskem a Nikaraguou po návratu Daniela Ortegy do funkce prezidenta v roce 2007.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Zpackaný puč ve Venezuele Aneb co se vlastně děje?

17. 2. 2015 / Daniel Veselý

čas čtení 4 minuty

O dění v této latinskoamerické zemi, která sehrála a stále sehrává důležitou roli v integraci a emancipaci celého regionu, se západní kamery od smrti Huga Cháveze příliš nezajímají. A to i přes skutečnost, že zde minulý rok probíhaly rozsáhlé, ideologicky motivované demonstrace proti vládě Chávezova nástupce – prezidenta Nicoláse Madura. Nyní je ale v Caracasu a jeho okolí opět horko.

Egypt a Libye provedly letecké údery proti Islámskému státu

16. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Egypt oznámil, že jeho letadla provedla letecké údery proti cílům Isis v Libyi krátce poté, co se egyptský prezident Andel Fatah al-Sisi zapřísáhl, že se Egypt pomstí za masové vyvražďování křesťanů, které bylo zaznamenáno na videozáznamu Isis.

Mluvčí velitelství egyptské armády veřejně oznámil letecké údery v pondělí. Bylo to poprvé, co Káhira veřejně přiznala, že podniká vojenské akce v sousední Libyi.

Reportér ruských televizí mimoděk dokázal trvající přítomnost ruských tanků na ukrajinské frontě

16. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

KD│ Včera publikovaná videoreportáž reportéra kanálů RT (dříve Russia Today) a Zvězda Grahama Phillipse ukazuje, že zatímco novinář opouští bojiště severovýchodně od Debalceva (jak sám vysvětluje, bezprostředně předcházející díl reportáže ze zákopů u Debalceva ZDE), v opačném pruhu stojí seřazena kolona tanků. S ohledem na nové dvoudílné pásy, použitý typ aktivního pancéřování Kontakt-5, absenci starého sovětského infračerveného reflektoru na pravé a naopak přítomnost zaměřovače Sosna-U s pasivní IČ kamerou Catherine FC francouzské firmy Thales na levé straně věže je nepochybné, že záběry zachycují ruský tank T-72B3. Tento typ se nachází výlučně ve výzbroji ruské armády. Kritickou výhodu v nočním boji těmto strojům poskytují výkonné francouzské infrakamery, jež jim umožňují operovat bez masivních demaskujících příznaků starých sovětských systémů nočního vidění, jimiž jsou vybaveny ukrajinské protějšky.

Jinými slovy, reportáž ukazuje, že zatímco ukrajinští obránci Debalceva obdrželi ultimátum před nočním tankovým útokem ZDE, k frontě se přisouvají jednotky vybavené nejmodernějším modelem tanku, jaký ruská armáda nakupuje od roku 2012.

Odvolávání poslanců musí být zavedeno

16. 2. 2015 / Josef Mrázek

čas čtení 4 minuty

Případ hnutí Úsvit znovu poukázal na slabiny naší degenerované parlamentní demokracie a také na neznalost základních pravidel demokratického jednání. Program, na základě kterého je poslanec zvolen do Parlamentu, je neformální smlouva, kterou se poslanec zavazuje plnit během celého trvání svého mandátu. Sankcí za její neplnění by mělo být odvolání poslance, ale platný volební zákon to neumožňuje. To je třeba změnit, protože dobrovolné odstoupení poslanců zpravidla nenastává.

Financují špionážní agentury klimatologický výzkum, protože doufají ve vývoj klimatické zbraně?

16. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

Americký expert Alan Robock je znepokojen, že výzvědné agentury financují klimatologický výzkum. Budou tedy ovládat technologie měnění klimatu a zneužijí je pro vojenské účely?

Vysoký americký vědec vyjádřil znepokojení, že výzvědné agentury financují klimatologický výzkum. Má podezření, že to dělají proto, aby zjistily, zda mohou být nové technologie použity jako potenciální zbraně.

A všichni budeme věřitelé

16. 2. 2015 / Ilona Švihlíková

čas čtení 10 minut

Při nekonečných debatách o vyjednávání změny podmínek vázaných na splácení řeckého veřejného dluhu, se zapomíná na to, že nejde jen o Řecko, dokonce ani o jižní křídlo Eurozóny. Příklad Řecka jen ukazuje, jak Eurozóna přispívá ve své současné podobě k rozdílům mezi zeměmi, místo aby je zmenšovala. A ještě závažněji: reflektuje novou podobu nerovnováhy, ve které chce každý být věřitelem.

Pravidelné návraty sociálního darwinismu

16. 2. 2015 / Bohumil Kartous

čas čtení 4 minuty

Návrh britských konzervativců na to, aby obézní nezaměstnaní povinně hubnuli, alkoholici přestali pít alkohol a narkomani přestali brát drogy v Británii pravděpodobně neprojde. Jen z hlediska možného posuzování, výkonu, kontroly, prostě celého správního mechanismu, který by se musel vytvořit, je to je to zcela fantasmagorická myšlenka. Demokracie nedisponuje aparátem podobným gestapu a těžko si představit, že bude stávající sociální a zdravotnické struktury nutit, aby se jako gestapo chovaly.

Svědectví britského chirurga:

Horlivka: Lidé jsou zapomenuti

15. 2. 2015

čas čtení 3 minuty

Hlavní operační sály v šestém patře se už nedají používat, protože jsou ostřelovány dělostřelectvem. Jeden funkční operační sál je v přízemí. Každý den přichází do nemocnice pět až dvacet obětí ostřelování. Minulý týden jich v jediný den bylo přivezeno šedesát. Avšak tři dny netekla v nemocnici voda, takže bylo nutno zrušit skoro všechny operace. Bez vody se nedá nic sterilizovat, píše britský chirurg Michael Roesch z organizace Lékaři bez hranic.

Chce Pelikán silou prosadit zákon, který je pro Rekonstrukci státu nepřijatelný?

15. 2. 2015 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Ministryně spravedlnosti, nominovaná za hnutí ANO, podala demisi a na její místo má nastoupit její první náměstek, Robert Pelikán, opět nominovaný za hnutí ANO. Když se Martin Veselovský v rozhovoru s panem náměstkem ptal na to (stopáž 8:35), kde on – pan náměstek – vidí v budoucnu hlavní bod, v němž na rozdíl od paní ministryně přestane hledat konsensus a prosadí silou názor ministerstva, uvedl pan náměstek zákon o státním zastupitelství, v němž půjde proti názoru státních zástupců, především Pavla Zemana a Lenky Bradáčové.

Jako malí kluci

14. 2. 2015

čas čtení 7 minut

Británie nemá v dnešní krizi žádnou zahraniční politiku

Při systematickém sledování britské zahraniční politiky je nejděsivější, že se nejvyšší činitelé dnešní britské vlády tak nezrale a nekompetentně jako dvanáctiletí kluci. Když publikujeme v Britských listech nejrůznější komentáře a názory, málokdy se s nimi nutně jako redaktoři tohoto serveru ztotožňujeme. S níže citovaným komeNtářem Nicka Cohena z deníku Guardian se však mohu ztotožnit stoprocentně, píše Jan Čulík a dodává: Bohužel, většina tohoto komentáře platí skoro úplně stejnou měrou o České republice. Ani ta není schopna si vytvořit skupinu obdobně velkých zahraničních spojenců, kteří by její strategii a myšlenky podporovali a respektovali. Opakovaně tu píšu o nezbytné nutnosti zformulovat pro Českou republiku politiku tzv. měkké diplomacie. Neděje se nic léta - a vida, krize, před níž léta dlouhodobě varuji, je tady.

Evropa je v křeči, ale Británie jako by neexistovala, argumentuje Nick Cohen. Nikoho nezajímá, co si myslí David Cameron. Nikdo se na něho neobrací o podporu, nemluvě o řešeních.

Britští konzervativci se během dvacátého století jednou vychloubali, že jedině oni dokáží zajistit bezpečnost státu. Není lepším měřítkem servility britských novinářů, že skoro nikdo z nich nepíše o tom, jak tento diletant neví jak reagovat na celostátní bezpečnostní krize století jednadvacátého.

Britští politikové postávají v nečinnosti opodál, zatímco Brusel, Mezinárodní měnový fond a Berlín vnutily hospodářskou politiku z třicátých let jižní Evropě a pak mrkají překvapeně, že to vyvolává extremistickou politiku třicátých let. Šířící se krize eurozóny ohrožuje nejen britskou prosperitu. Není nemyslitelné, že Řecko, které už nemůže vydržet likvidaci své ekonomiky, by mohlo opustit NATO a spojit se s Putinem.

Vysvětlení, proč Skoti chtějí nezávislost

11. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta



V této scénce dvou skotských komiků byl do výtahu namísto tlačítek instalován voice recognition programme, tedy hlasová obsluha. Problém ovšem je, že pro výtah je skotský přízvuk nesrozumitelný... :)

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za leden 2015

14. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

V lednu 2015 přispělo 374 čtenářů finančně na Britské listy bankovním příkazem celkovou částkou 53 044,79 Kč (a další částkou ve výši 48 781 Kč na pomoc důchodkyni v nouzi, žíjící na Praze 8), dále dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v listopadu 2014 částkou 3675,74 Kč.

Zůstatek byl koncem ledna 2015 260 035,26 Kč, z toho částka na exekutorský projekt 156 375,59 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno nově zaslat i z mobilního telefonu nebo na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Dokumentární filmy Adama Curtise - hlubinné porozumění současnosti | Útok na časopis Charlie Hebdo | Prezident Miloš Zeman ve funkci | 17. listopad | Noam Chomsky v České republice | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Dohoda TTIP | Komunální volby a senátní volby, říjen 2014 | Skotská nacionalistická strana a nezávislost Skotska | Ukrajina | 21. srpen 1968 | Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Otrokářský stát Česká republika | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
35029