K čemu jsou dnes společnosti vysoké školy?

29. 10. 2018

čas čtení 1 minuta

Odpověď na tuto a spoustu dalších otázek budou hledat nejen experti na konferenci „Vysoké školství a česká společnost v minulých 100 letech a jak dál“ 1. listopadu v Národní technické knihovně v Praze.


Konferenci o úloze a postavení českého vysokého školství ve společnosti u příležitosti oslav 100 let moderní české státnosti pořádá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Centrum pro studium vysokého školství.

 

Cílem konference je poskytnout prostor pro reflexi úlohy a postavení vysokého školství a vysokoškolského vzdělávání ve společnosti a zamyslet se nad výzvami, které před vysokými školami a vysokoškolským vzděláváním stojí. „Přejeme si nastartovat dlouhodobou diskuzi vedoucí k nacházení nových způsobů zlepšování vysokoškolského vzdělávání, propojit experty z vysokých škol, výzkumných institucí, firem, kultury a dalších sfér společnosti tak, aby vysoké školy v co největším rozsahu přispívaly k celkovému rozvoji společnosti“, říká Radim Ryška, ředitel Centra pro studium vysokého školství.

V panelových diskuzích a několika paralelních workshopech se budou řešit jak širší otázky fungování vysokého školství a jeho postavení ve společnosti, tak vybrané konkrétní oblasti, jako je například vnímání kvality vysokých škol nebo změny ve způsobech učení.

Více informací je možné nalézt na webu konference (https://www.csvs.cz/blog/2018/04/info-konf-100-letvs/).         

0
Vytisknout
9068

Diskuse

Obsah vydání | 31. 10. 2018