Charlottesville: Trump znovu obvinil "obě strany" a zaútočil na "velmi násilnou extremní levici"

16. 8. 2017

čas čtení 1 minuta


Trump hájil ultrapravicové demonstranty a srovnal generály Konfederace Roberta E. Leea a Stonewalla Jacksona s Georgem Washingtonem a Thomasem Jeffersone
m

Trump v úterý na chaotické tiskové konferenci v Trump Tower obhajoval ultrapravicové demonstranty v Charlottesville ve Virginii a tvrdil: "Ne všichni ti lidé byli neonacisté. Ne všichni byli bělošští supremacisté."



Odsoudil také levicové aktivisty, kteří proti demonstracím ultrapravice protestovali. Tvrdil, že i oni se chovali násilně. Vytvořil termín "alt-levice" a hádal se s reportéry o tom, co znamená.

Jeho výroky široce kritizovali poslanci z obou stran, včetně vysokých Republikánů, kteří odsoudili události jako domácí terorismus.

O Trumpovi je známo, že se k událostem vyjadřuje bez přesnějších informací. V červnu například odsoudil to, co charakterizoval jako "teroristický útok" na Filipínách. Ve skutečnosti to byl neúspěšný pokus vykrást kasino v Manile.

Trump také pohovořil o intrikách v Bílém domě a zpochybnil budoucnost svého vysokého poradce Steva Bannona. Tvrdil, že Bannon "není rasista" a "Mám pana Bannona rád, je to můj přítel". Vyhnul se však tomu, že by potvrdil, že Bannon v Bílém domě zůstane.

Podrobnosti v angličtině ZDE




0
Vytisknout
8789

Diskuse

Obsah vydání | 21. 8. 2017