Přečetli jsme:

Lid není idiot, je jenom horoucně zamilován

26. 7. 2017

čas čtení 1 minuta
Ano, je těžko pochopitelná důvěra téměř poloviny českých, moravských a slezských voličů k tvorovi Miloši Zemanovi, který lže, až se mu od huby práší. Několikrát dokonce soudně potvrzeně. Důvěra a lež mají se přece k sobě jaksi protikladně. Však Zemanovým milovníkům a milovnicím je to lhostejno. Je jejich. Jejich citem objatý.

 

Jistě, jak porozumět třiceti procentům voličů, kteří se chystají vhodit do uren hlas pro Andreje Babiše, když si uvědomíte, co tento pán bezostyšně nabízí?! Říká se tomu korporativní stát. Jeho téměř jistým potomkem je nějaká forma fašismu. Stádo, řízené Šéfem. Stalinovi říkali Hospodář. Nějak povědomé. Nebudu tu vysvětlovat všechny spojitosti korporativního zřízení a fašistické ideologie, zavrhující „parlamentní žvanírnu“, najděte si to sami; když umíte vyhledat všelijaké aeronety a další ruské ohlupovačky, objevíte jistě někdy i něco pro sebe rozumného.

Budete-li chtít.

Ale tu je jádro problému. Lid, nebo alespoň jeho podstatná část, nechce nic jiného, než po čem touží jeho pocitovost. Emoce. Jeho láska. Nemůže si přece připustit, že objekty jeho kolektivní zamilovanosti jsou zcela nedůstojné persony.

Celý článek: ZDE

0
Vytisknout
8057

Diskuse

Obsah vydání | 27. 7. 2017