Neposílejte mi časopis Naše Praha

20. 6. 2017

čas čtení 2 minuty

Již delší dobu dostávám jako jistě i spousta dalších Pražanů do schránky vydání občasníku Naše Praha, který v rámci sítě Český domov vydává společnost Strategic Consulting s.r.o., která se mimo vydavatelské činnosti zabývá například i lobbyingem, či PR. Obvykle již pohled na titulní stranu časopisu, vyznačující se mnohdy až urážlivým citátem (záměrně?) vytrženým z kontextu rozhovoru s kdovíjakou celebritou uvnitř listu, mě odradí abych ho vůbec otevřel, píše Svatopluk Nevrkla.


Nedávno jsem ale projížděl kolem billboardu, na kterém nám pan prezident z obálky tohoto časopisu sděluje, že "Praze by slušela osobnost Donalda Trumpa." Budiž, názory pana prezidenta už, myslím, zaskočí už opravdu málokoho a nedivil bych se ani, kdyby mu byly onen provokativní citát v rámci interview podstrčen sugestivní otázkou. Nebylo by to ostatně poprvé, nešťastná modelka Andrea Bezděková za vydatné dopomoci redakce takhle nedávno urazila celý Žižkov, kterážto aférka vyvolala odezvu i v dalších médiích.

Co mě ale už opravdu pohnulo k akci, bylo doprovodné reklamní sdělení, že kromě pana prezidenta časopis čte i cirka půl milionu pražských domácností, a že se tedy jedná o nejčtenější periodikum či co. Cítím potřebu toto tvrzení vydavatelů opravit, a proto jsem napsal doporučený dopis do sídla společnosti se žádostí, aby mi přestali zasílat nežádoucí reklamu a zároveň přestali používat moje osobní údaje.

V současné době čekám na odpověď, ale pokud mi Naše Praha nepřestane dále chodit do schránky, jsem připraven podat stížnost k živnostenskému úřadu.
Pokud také nechcete pouze pasivně figurovat v triumfálních statistikách o čtenosti tohoto plátku a přispívat tak nepřímo k obchodním ziskům Strategic Consulting s.r.o. prosím učiňte totéž a šiřte tuto informaci dál.

0
Vytisknout
10831

Diskuse

Obsah vydání | 26. 6. 2017