Zeman opět slavný: Se svým výrokem, že by měli být novináři likvidováni, se dostal do New York Times

15. 5. 2017

čas čtení 1 minuta

Bohužel, znovu bylo mezinárodně posíleno povědomí, že cizokrajná ČR má za prezidenta blbce. Jeho vyjadřování, to je takový exotický kolorit, poznamená Jan Čulík: 

Miloši Zemanovi, prezidentu ČR od roku 2013, nejsou kontroverze cizí, píše New York Times. Kdysi se Zeman vyjádřil, že by měli být vegetariáni a abstinenti popraveni - a pak dodal, že tím mínil Hitlera, který nepil alkohol a nejedl maso. Zeman hovořil o reportérech jako o "hnoji" a o "hyenách". Označil islám za "náboženství smrti".

Zemanova nejnovější pobuřující výrok je z neděle. Během rozhovoru s Vladimírem Putinem v Pekingu Zeman najednou prohlásil, že novináři by měli být zlikvidováni."

Zdroj v angličtině ZDE


Zeman o potřebě "likvidovat novináře" hovořil před Vladimírem Putinem, který novináře skutečně likviduje. Ten se tomu jen usmíval. Bylo to od Zemana šokující a odporné, poznamenal na Facebooku Andrew Stroehlein z organizace Human Rights Watch.

Články o Zemanově "vtipu" před Putinem, že je třeba novináře "likvidovat", vyšly i v dalších světových médiích, například Newsweek:



0
Vytisknout
6910

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2017