Hlavní slovo v Bílém domě má Steve Bannon. To je děsivé

1. 2. 2017

čas čtení 2 minuty

Bannon nemá bezpečnostní prověrku, nebyl potvrzen ve funkci, avšak v důsledku nedisciplinovaného a nesoustředěného Trumpa má nesmírnou moc

Zákaz vstupu do USA pro občany sedmi převážně muslimských zemí byl především dílem Steva Bannona, hlavního politického stratéga Donalda Trumpa. Byl to Bannon, který odmítl návrh, aby ze zákazu byli vyňati držitelé trvalého povolení k pobytu v USA. Byl to Bannon, který zákaz prosadil, aniž by konzultoval experty na ministerstvu vnitřní bezpečnosti či na ministerstvu zahraničí.

Je zjevné, že Bannon měl v úmyslu tímto zákazem vyvolat po celém světě zemětřesení. Byl to také důkaz, že šokující formulace v Trumpově inaguračním projevu nebyla pouze rétorika.

Svět se měl dovědět, co znamená heslo "Amerika na prvním místě" - Amerika na prvním místě v bojovnosti, zápecnictví a ochranářství.

Bannon je bojovník. Bojuje za "záchranu" zkorumpované Ameriky, zrazené hloupými politiky chtivými peněz a moci. Charakterizoval se sám jako "leninista", jehož cílem je zlikvidovat "celý dnešní establishment".

Pro Bannona je Amerika ve válce proti vnitřním i vnějším hrozbám. Je to válka, která bude trvat léta a vyžaduje ocelovou rozhodnost. Pokud tomu demokratický tisk nerozumí, bude muset "držet hubu".

Bannon není Trumpovým služebníkem. Trump je jeho nástroj. Dlouhá léta hledal Bannon prostředky, jak prosadit své přesvědčení. Nalezl k tomu nástroj v nekompetentním Donaldu Trumpovi.

Na rozdíl od Trumpa se nenechá Bannon rozptýlit. Je inteligentní, umí se jasně vyjadřovat a je soustředěn na svou ideologii a na svůj boj. A byl nyní jmenován nedisciplinovaným prezidentem do vnitřního ústřední Národní bezpečnostní rady do postavení, nadřazeného předsedovi armádních štábů a řediteli amerických rozvědek.

Bannon nemá bezpečnostní prověrku. Nebyl nikým potvrzen do své funkce. Má nyní obrovskou moc. Je zřejmě nejnebezpečnějším mužem v dnešní Americe.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8810

Diskuse

Obsah vydání | 3. 2. 2017