Slavný komentátor z deníku Washington Post:

Trumpova Amerika mě děsí

10. 11. 2016

čas čtení 2 minuty


Moderátor Jon Snow: Vy jste gay, jste černoch, a jste slavný komentátor deníku Washington Post. Je tohle vaše Amerika? Máte obavy, že se může stát jinou Amerikou?

Jonathan Capehart, komentátor deníku Washington Post: To je velmi silná otázka, Jone, a dojímá mě až téměř k mlčení. Protože zvolení prezidenta Obamy bylo velkým okamžikem pro tuto zemi a nyní stojíme dva měsíce od toho, promiňte, kdy to všechno zmizí (pauza). A jako Afroameričana, jako otevřeně přiznaného homosexuála a jako Američana mě to děsí.

Jon Snow: Leno, slyšela jste to? Můžete dát Jonathanu Capehartovi nějaké ujištění, že toto je jeho Amerika, stejně, jako je to vaše Amerika? Vy Donalda Trumpa znáte.

Lena Epstain, Trumpova kampaň, Michigan: Ano, Jone, dovolte mi, abych přímo reagovala na to, co jste řekl, protože s vámi opravdu soucítím a chci vás ujistit, na základě mé osobní zkušenosti s panem Trumpem, že je to dobrý člověk, že je to schopný člověk a že má rád všechny Američany, včetně vás a vaší komunity. A jako někdo, kdo mu bude velmi blízko, jak půjdeme dopředu, soustředím se na to, abych hájila i vaše zájmy. Je mi líto, že cítím vaši bolest a jsem s vámi a vím, že spousta lidí má strach.

Jon Snow: Leno, děkuji vám, dovolte, abych se vás, Jonathane, na to zeptal, odvozujete nějakou útěchu z toho, co řekla?

Jonathan Capehart: Měl jsem příležitost osobně se setkat s tehdy pouze občanem Donaldem Trumpem. Dělal jsem s Donaldem Trumpem rozhovor v jeho kanceláři - bylo to těsně po té kontroverzi s údajně falešným Obamových rodným listem -

Jon Snow: Ohledně toho, zda je Obama vůbec Američan?

Jonathan Capehart: - zda je Američan, a tedy legitimní prezident Spojených států. Byl vřelý, přátelský, šarmantní, zajímavý. Ten muž, který stál v čele své prezidentské kampaně za posledních 15 měsíců, to není ten muž. A proto se já i tolik dalších lidí bojíme. Proto se já a tolik lidí modlíme za tento národ.

0
Vytisknout
8013

Diskuse

Obsah vydání | 11. 11. 2016