Jak moc je FBI "zaujata" proti Clintonové, a proč?

4. 11. 2016 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta


Americká FBI je "zaujata" proti Hillary Clintonové ZDE především proto, že tlaky z ministerstva spravedlnosti a Bílého domu znemožnily řádné vyšetření aféry Emailgate. Jinak řečeno, práce FBI byla na nátlak Demokratické strany zpolitizována. Což představuje obrovský problém přesahující perspektivu jedněch prezidentských voleb.

Není ovšem pravda, že FBI "fandí Trumpovi" a také jsou nesmyslné další "argumenty" vypouštěné Demokraty typu "v FBI slouží bílí muži středního věku (kteří nemají rádi ženy)". Prakticky všechny zpravodajské a bezpečnostní služby v USA v současnosti nepochybují o napojení Trumpa na Kreml a také o faktu, že Trump je mnohem větším bezpečnostním rizikem než Clintonová.

Za poslední události nemůže "zaujatá" FBI, jejíž současná "zaujatost" je teprve výsledkem nevybíravých politických tlaků na ni, ale především Demokratická strana samotná. Strana, která dlouho velmi dobře věděla o slabinách potenciální prezidentské kandidátky - a přesto se rozhodla právě ji nominovat, se všemi riziky, které to nese.

0
Vytisknout
5845

Diskuse

Obsah vydání | 4. 11. 2016