Nacistické výroky na fóru deníku Daily Mail získaly velkou popularitu u čtenářů

10. 8. 2015

čas čtení 2 minuty

Během posledních čtrnáctI dnů jsme stále více šokováni tónem, jakým se v médiích píše o uprchlících, píše jeden britský proimigrační aktivista. Je to zejména zjevné na fórech deníků, kde je v současnosti dovoleno doslova všechno. Můžete fantazírovat o tom, jak byste chtěli imigranty vraždit, radovat se, že umírají ve Středozemním moři, případně jim říkat špína, psi, mor...

Takže jako sociální experiment dva aktivisté použili několik známých citátů nacistické antisemitské propagandy a nahradili v ní slovo "Žid" slovem "imigrant". Několik těch citátů moderátoři čtenářského fóra deníku Daily Mail odstranili, většina ale prošla a čtenáři listu jim dávali množství liků.

Šlo o takovéto citace:

"Tento boj proti Židům je naprosto jednoznačný. Veškerá polovičatá opatření povedou k naší vlastní likvidaci. Neexistuje jiná volba než vést proti nim nelítostnou válku ve všech formách."

Pozměněn na:

"Tento boj proti imigrantům je naprosto jednoznačný. Veškerá polovičatá opatření povedou k naší vlastní likvidaci. Neexistuje jiná volba než vést proti nim nelítostnou válku ve všech formách."

získal citát 193 liků.

"Jestliže chce Žid bojovat, to je pro nás v pořádku. Chceme s ním bojovat už dlouho. Na světě už není místa pro Židy. Žid, nebo my, jeden z nás bude muset zmizet."

Pozměněný citát:

"Jestliže chtějí imigranti bojovat, to je pro nás v pořádku. Chceme s nimi bojovat už dlouho. Na světě už není místa pro imigranty. Imigranti, nebo my, jeden z nás bude muset zmizet."

55 liků.

"Všemohoucí nikdy nepomohl lenochovi. Nepomáhá zbabělci. Nepomáhá lidu, který si nedokáže sám pomoci. Tato zásada platí. Adolf Hitler."

Tato doslovná citace, po odstranění jména Adolf Hitler, získala 36 liků.

"Pokud tato válka nebude dobojována do konce, podívejte se na národy za pět set let a nenaleznete mnoho lidí podobných božímu obrazu. Adolf Hitler, Mein Kampf".

"Pokud tato válka nebude dobojována do konce, podívejte se na Anglii za pět set let a nenaleznete mnoho lidí podobných božímu obrazu."

41 liků

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
9005

Diskuse

Obsah vydání | 13. 8. 2015