Pokus IDnes vyvrátit bludy, které šíří IVČRN, nebyl úplně úspěšný

11. 8. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Server IDnes se v článku "Tají média „islamistický útok“ v Římě? Důkaz chybí, nenávist však plane" pokouší uvést na pravou míru dva nesmysly a hoaxy, které do susceptibilní, zděšené a drtivou většinou bohužel rasistické společnost šíří zlovolně Konvičkova IVČRN. Úplně se mu to však nepodařilo. Autoři článku správně dokládají, že tvrzení IVČRN, že v Římě se údajně jakýsi muslim pokusil podřezat ženu, je nesmyslné - byl to křesťaň trpící psychickou poruchou.

Nesprávné však autoři článku na serveru IDnes uvádějí, že britského vojáka Lee Rigbyho usmrtili v Londýně "muslimští imigranti". Autoři článku chybně tvrdí, že "to se skutečně stalo". Avšak i to je pitomost.

Není zas tak obtížné najít přesné informace, z nichž okamžitě vyplývá, že Lee Rigby sice v Londýně (ve čtvrti Woolwich) na ulici usmrcen byl, avšak jeho vrazi nebyli ani imigranti, a po většinu života nebyli ani muslimové.

Při veřejné debatě o tomto zločinu se nikdy v britské společnosti ani v britských médiích v této věci nehovořilo ani o islámu, ani o "imigrantství".

Oba vrahové anglického vojáka se totiž narodili v Londýně, a to v hluboce věřících křesťanských rodinách. Starší z vrahů, Michael Adebolajo, se narodil dne 10. prosince 1984 v londýnské porodnici v King's College Hospital sociálnímu pracovníku a zdravotní sestře. Vychovávali ho tím, že mu často předčítali z bible při světle svíčky.

Mladší z vrahů, Michael Adebowale, měl dlouhou historii duševních chorob. Pocházel také z hluboce věřící křesťanské rodiny.

Oba mladíci se až v pozdním věku nechali zradikalizovat tím, když viděli, jak britské a americké bombardéry bombardují Bagdád. Mladší z nich zase uvěřil, že útoky z 11. září byli "západním spiknutím". Mladší vrah Michael Adebowale, mentálně nestabilní, se nechal ovlivnit svým o sedm let starším kamarádem, který se stal až v dospělém věku extremistou. Oba mladí muži jsou Angličané a nikdy nebyli imigranty.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8209

Diskuse

Obsah vydání | 13. 8. 2015