Havlismus a hájkismus

22. 5. 2013

čas čtení 1 minuta

Vážený p. dr. Hájku, k Vašemu článku Sprostota a vulgarity k homosexuálním pochodům patří. Prezident Zeman poprvé narazil na moc havlistů. Vydrží? uveřejněnému dne 21.5.2013 na http://www.protiproud.cz.

Vaše urputné přisuzování atributu tzv. "havlismu" všeho a všem, co není v souladu s Vašimi politickými a obecně světonázorovými postoji, mne dlouhodobě naplňuje rozpaky a stále více i studem. Rozpaky nad Vaší zaťatostí při nalézání stop vlivů v myšlení určitých lidí a vzniku a podobě událostí , kde, zřejmě v kodu duchovní konspirace, Vám tak blízké, tento "havlismus" sehrává iniciační roli. Stud pak nad neomaleností formy s kterou tento rádoby inspirativní , myšlenkový a názový "protiproud" vnášíte do veřejného prostoru, píše Karel Kmoch.

Zastáváte postoje jaké zastáváte, to je Vaše věc. Přestaňte však kopat do odkazu zesnulého prezidenta V. Havla. Přestaňte tento odkaz zneužívat a špinit Vaším intelektuálním kýčem, Vaším zpozdilým hrdinstvím a vytouženou originalitou. Přesťante si o muže, který pro tuto zemi udělal víc než jste si zřejmě ochoten ve své zapšklosti ke všemu co Vás přesahuje připustit, otírat svá ústa.

Případ p. doc. Putny je okrajovou záležitostí, co má tato mediální taškařice společného s odkazem prezidenta Havla, oním "havlismem", víte a chápete zřejmě jen Vy jako jeden z koryfejů "klausismu" (to jen pro formální ilustraci "sprostismu").

P.S.: Volil jsem p. M. Zemana a zatím jsem se nezklamal. To jen pro uzavření oblouku.

0
Vytisknout
11515

Diskuse

Obsah vydání | 24. 5. 2013