Kde jsou všechna občanská hnutí?

17. 12. 2012

čas čtení 2 minuty

Máme advent a slušelo by se v klidné atmosféře s pokorou očekávat svátky vánoční a myslet na všechny bližní a těm, kteří to potřebují, pomoci i skutkem. V přátelském prostředí, které i BL vytvářejí ,se problémy s určitou dávkou dobré vůle řeší daleko snadněji, píše Václav Marek.

Jenže oponenti těchto tezí si nevybírají a vyjimečně souhlasím s legračním pánem z Hradu, že máme v naší společnosti rozeštvávače. Navazuji na článek Luďka Prokopa a pouze doplňuji, že z jednoho hnízda nepochází jen zdánlivě pomatení studenti z jižních Čech a stateční vrhači vajíček, ale také anonymní autoři internetové výzvy na trhání volebních lístků, která kolovala už rok před krajskými volbami a vytvářela falešný dojem, že nejvíce potrestáme politické strany, když jdeme k volbám a vhodíme neplatný hlas. Tato výzva měla minimálně úspěch na Praze 8, kde výrazně pomohla kandidátce naší nejrafinovanější politické strany. A nemohu opomenout ani autory knih a některých článků, kteří občanská hnutí a bojovníky za slušnou společnost přirovnávají k Mussolinimu. A také autoři článků, ve kterých hlásají myšlenky, že vše je špatně a nic se proti tomu nedá dělat.

Nestačím se ale divit a tázat, kde jsou všechna občanská hnutí a hlasatelé jediných správných postupů na změnu naší bolševicko-mafiánské demokracie, když se v jižních Čechách pořádá štvanice na slušnou spoluobčanku Baborovou. To skutečně všichni naslouchají primitivnímu antikomunismu a léčba Klausem, Kalouskem, Topolánkem a Nečasem na ně nezabrala? To přece není skutečně, ale skutečně náhoda, že uvedená štvanice započala na škole, kterou vede ředitelka naší neskutečně rafinované strany a jak říká pan Tlustý, kobyla, která umírá kolem sebe kope. Očekával jsem, že se občanská společnost postaví na stranu skutečné demokracie a podpoří paní Baborovou. Na rozdíl od většinového názoru si totiž myslím, že největším bohatstvím naší společnosti jsou čestní a slušní lidé a pokud se jednomu z nich děje křivda, ať už je členem jakékoliv strany, pak bychom se ho měli zastat a to veřejně. Nebo chceme, aby nám, když budeme ignorovat takové společenské manýry, začala vyrůstat česká Hitlerjugend?

Stejně jako pan Prokop neznám adresu paní Baborové a tak alespoň tímto článkem ji vyslovuji moji plnou podporu v zápase se zlem, s lokajskými sdělovacími prostředky a přeji jí spokojené vánoční svátky a všechno nejlepší do nového roku 2013.

0
Vytisknout
9638

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2012