Před rokem 1989 byly potraviny kvalitnější

14. 8. 2012

čas čtení 2 minuty

Pane Čulíku, pod článkem paní Kozlové jste mimo jiné napsal:

"Ani není pravda, že potraviny byly za komunismu všeobecně kvalitnější."

Doporučuji abyste si šel koupit pribináček se škrobem, který se do toho dříve nedával, píše Pavel Krajtl. Čtěte etikety a zkuste najít potraviny nezahušované škrobem.

Jsou obchody, kde se kysaná smetana bez škrobu nedá sehnat. Výborně se prodává salám pd názvem Vysočina1967, a na receptuře je to znát. Před rokem 1989 byly na všechno normy a obsah byl jimi garantován dnes už ani nevíte jestli je pivo desítka desítkou, a dvanactka dvanáctkou obsah sladu je ošizený, a to pivo se nedá pít!

Nevím oč opíráte svoje tvrzení, ale asi budete stejně zastydlý ideolog jako ti, které oprávněně kritizujete.

Tentokrát se však udělalo rudo před očima Vám.

Bydlím sám, sám si vařím a chodím nakupovat potraviny. Co vy?

A něco o tom jak to vidím já, abyste si nemyslel že nadržuju komunistům. Když jsem cinkal klíčema na Naměstí svobody v Brně, představoval jsem si že máme jediněčnou šanci převzít to dobré ze západu a spojit to s tím pozitivním co poskytují výdobytky socialismu. Měl jsem představu vzorné společnosti, příkladné pro celý svět. Stal se pravý opak. To nejhorší jsme převzali a zachovali, to nejlepší je systematicky ničeno (např. školství zdravotnictví).

Pozn. JČ: V osmdesátých letech trpělo Československo obrovskou mírou ekologického znečištění, především dusičnany a dalšími jedovatými látkami v potravinách. Mělo také velmi vysokou míru rakovinových nádorů. V oficiálním tisku se o tom přirozeně nepsalo.

Když někdo poukáže na politováníhodná fakta týkající se režimu před rokem 1989, znamená to snad, že tím naznačuje, že dneska to musí být nutně lepší? Existuje totiž možnost, kterou čtenáři jaksi nezohlednili, že je to možná blbé dneska v Česku zase poněkud jinak, než jako to bylo blbé před rokem 1989.

0
Vytisknout
12286

Diskuse

Obsah vydání | 14. 8. 2012