Titanik

11. 2. 2012 / František Řezáč

čas čtení 1 minuta

Případ plzeňské právnické fakulty se táhne už pět let. Demonstrace studentů tuto a následující středu, přicházejí podle mě s křížkem po funusu.

Jak je možné, když se to pořád a léta propírá v médiích, že studentům někdo - rodiče, okolí, kolegové právníci - neporadili, aby šli studovat jinam? Je to jinde těžší a bez podfuků?

Když se kauza v roce 2008 rozjížděla, nikdo nedemonstroval. To v roce 2009, při volební kampani, bylo křičících a házejících vejce na Paroubka na plzeňském náměstí dost, měli to od fakulty kousek.

Samozřejmě, že celý případ je tichým komplotem pedagogů a žáků za účelem snadného žití a studování, to si cvrlikají vrabci ve všech sadech po Plzni, nejen v bývalých Nejedlého, nyní Sadech Pětatřicátníků.

Když tenkrát jedna nejmenovaná strana vyzvala k demonstraci před právnickou fakultou, a to už v době působení pana Pospíšila, přišlo nás pět, předseda Liška a stejný počet novinářů.

Studentky a studenti, odcházející z vyučování, nás míjeli s útrpnými úsměvy a nikdo se nepřidal. No tak holt tam půjdeme ve středu zase a tentokrát se budeme pod černým transparentem "Zůstaneme" útrpně usmívat my.

Loď se potápí a pasažéři, kteří tomu nevěřili, řvou. Možná přijde proti zavření své mateřské fakulty řečňovat i pí Řápková. To by bylo stylové...

0
Vytisknout
11830

Diskuse

Obsah vydání | 14. 2. 2012