Londýnští aktivisté u St. Paul's dostali nařízení odstranit stany a opustit protestní tábor

16. 11. 2011

čas čtení 1 minuta

City of London Corporation, neprůhledná vlivová organizace, která ovládá centrum Londýna, vydala nařízení aktivistům, okupujícím náměstí před katedrálou sv. Pavla, aby náměstí uvolnili.

V nařízení se praví: "Postavením stanů a dalších struktur jste se zmocnili území v této oblasti bez souhlasu City of London Corporation. Vytvořením protestního tábora jste se tedy dopustili trestného činu vstupu na cizí pozemek. Protestní tábor je také nepřijatelným blokováním veřejného pouličního prostoru. Protestní tábor nemá povolení plánovacího oddělení a vážně poškozuje danou oblast."

Stuart Fraser, předseda korporace pro politická opatření, konstatoval, že je připraven použít všech právních prostředků, včetně pořádkové policie, k odstranění demonstrantů. Přiznal, že může dojít k násilí. Katedrála svatého Pavla požaduje pokojné řešení konfliktu.

Aktivisté z tábora uvedli, že nemají žádné obavy ze zásahu úřadů. "Jsme si vědomi svého právního postavení a časového rozvrhu pro pravděpodobné akce. Máme na své straně vynikající právnický tým."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5358

Diskuse

Obsah vydání | 18. 11. 2011