Musíš vstát, paciente

17. 11. 2011 / Ilona Švihlíková

čas čtení 2 minuty

Léčení pacienta Tak tady ho máme pacienta, naši nemocnou českou společnost.

Pacient se na první pohled jeví velmi slaboučký a apatický.

Není divu, ubírá se mu příjem a rozkládá se mu velmi nerovnoměrně, až to ohrožuje jeho celkový zdravotní stav.

(Předneseno ve čtvrtek na Staroměstském náměstí)

A k tomu se mu ještě vydatně pouští žilou.

Korupce vysává pacienta ekonomicky i morálně. Různá bratrstva si z pacienta udělaly dojnou krávu. Jako paraziti vysávají tuto zem a ještě mají tu drzost svádět následující nemoci na ty nejbezbrannější.

A tady našemu pacientovi navíc zdroje utíkají do daňových rájů a část z toho, co bylo vytvořena v této zemi, odplouvá do zahraničí.

A to není všechno. Tato vláda navrhla pacientovi léčbu -- léčí ho stejnými prostředky, jaké vyvolaly onemocnění! Navrhla mu léčbu na základě lži -- zakamuflovala jeho skutečný zdravotní stav tak, aby z něj mohla vysát zbytky jeho sil.

Lži a ideologické žvásty, které tato vláda používá jako diagnózu ji slouží k tomu vyhladovět určitou část veřejného sektoru tak, aby následně musela říci: vidíte, nejsou zdroje, musíme tam vpustit soukromý kapitál! A pouštět žilou ještě víc.

To je pravý účel tzv. "reforem". Soukromé pracovní agentury, zpoplatnění zdravotnictví, zavedení školného, nebo zavedení druhého penzijního pilíře.

Jak je možné, že taková léčba ještě prochází, vždyť jasně poškozuje většinu občanů této země. A, vláda to ví a proto nám nahání strach -- snaží se nás paralyzovat strachy, že nebude na důchody, že přijdeme o práci, skončíme na ulici....

A pak se nás také snaží poštvat proti sobě -- abychom se jako ti hladoví psi rvali o kost, zatímco panstvo se nám seshora bude hlasitě smát.

Mohu Tě vyléčit, paciente, ale musíš vstát -- nemůžeš tu jen tak apaticky ležet. Musíš vstát, začít se bránit a angažovat. Hledat spojence proti experimentům chemiků a sociopatů ve vládě.

Mám pro Tebe, paciente, injekci naděje -- spolupráci různých subjektů, kterým jde o to, abys mohl důstojně a spravedlivě žít.

0
Vytisknout
10559

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2011