Prohlášení Společenství práce a solidarity k postupu vlády vůči odborářské stávce:

Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád

12. 6. 2011

čas čtení 1 minuta

SPaS plně podporuje právo odborářů na stávku. Oceňujeme, že se dopravní odboráři rozhodli stávkovat proti této vládě, proti jejím asociálním reformám! Odboráři se statečně staví proti této vládě i jménem těch, kteří sami stávkovat nemohou, respektive nesmí. Stávkují i za naše děti, jejichž budoucnost vláda svými kroky ohrožuje!

Účelový zákaz stávky soudem na Kalouskův popud považujeme za krok, který jde směrem k totalitě, mimo demokratický řád této země. Obavy z nástupu totality potvrzuje i další Nečasův postup, ve kterém chce omezit právo na stávku.

Připomínáme všem, že Listina základních práv a svobod ve 23 článku jasně uvádí: "Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny."

Nemylme se -- všechny tyto kroky jen ukazují, jaký z nás má vláda strach! Má strach z občanů, kteří by se jí mohli postavit na odpor!

0
Vytisknout
9251

Diskuse

Obsah vydání | 13. 6. 2011