Corbyn varoval oligarchy vlastnící britský bulvární tisk, že "změna přijde"

21. 2. 2018

čas čtení 2 minuty

 

Ve videu, které vydala Labouristická strana, popřel Jeremy Corbyn, že by byl komunistickým špionem, a vydal vážné varování oligarchům vlastnícím britský bulvární pravicový tisk. Obvinění odmítla Světlana Ptáčníková z archivu českého ministerstva obrany v rozhovoru s pražským reportérem BBC Robem Cameronem. Upozornila, že Corbyna StB považovalo za potenciální kontakt, nikoliv za spolupracovníka, a že jeho složka je proto označena kategorií 1, nikoliv kategorií 4, vyhrazenou pro spolupracovníky StB:



Jeremy Corbyn ve videu, které vydala Labouristická strana: 

"Za několik posledních dní se deníky The Sun, The Daily Mail, The Daily Telegraph a The Daily Express tak trochu proměnily v Jamese Bonda. Našly bývalého československého špiona, jehož tvrzení jsou stále divočejší a naprosto falešná. Tento člověk se zdá být přesvědčen, že jsem ho pravidelně informoval o tom, co měla Margaret Thatcherová k snídani, a že prý on sám zorganizoval koncert Live Aid či koncert pro Mandelu. Nebo možná oba.

Je lehké se smát, avšak děje se něco vážnějšího. Vydávat tyto absurdní pomluvy, které byly dementovány českými činiteli, dokazuje, jak silně jsou znepokojeni bossové médií, že by mohla vzniknout labouristická vláda. A mají pro své znepokojení dobré důvody.

Labouristická strana se postaví proti mocným a zkorumpovaným a bude stát na straně většiny. Ne na straně několika málo lidí. Svobodný tisk je nezbytnou podmínkou demokracie. A my ho nechceme uzavřít, chceme ho otevřít. 

V současnosti není velká část našeho tisku vůbec svobodná. Ovládají ho miliardáři žijící v daňových rájích. Ti jsou rozhodnuti, že nebudou přispívat svým férovým podílem daní na naše životně důležité veřejné služby. 

Všeobecné volby ukázaly, že mediální baroni ztrácejí svůj vliv. Sociální sítě znamenají, že jejich staré zlozvyky začínají být stále méně relevantní. Avšak namísto toho, aby se z toho poučili, dál spoléhají na lži a pomluvy. 

Jejich čtenáři, vy, my všichni z nás, si zasloužíme daleko lepší situaci. 

No, tak pro ně máme zprávu. Změna přijde."

0
Vytisknout
8354

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2018