Britský ministr zahraničí v ohnisku zájmu FBI ohledně vazeb na Rusko

5. 11. 2017

čas čtení 1 minuta


Britský ministr zahraničí Boris Johnson je jedním z tří pracovníků britského ministerstva vnitra, na něž se zaměřily osoby, které jsou vyšetřovány FBI pro jejich údajné vazbu na Moskvu 

Britští liberální demokraté požadují zahájení oficiálního vyšetřování, do jaké míry "ruské rubly" ovlivnily těsné britské hlasování pro brexit. 

Na tři bývalé a současné pracovníky britského ministerstva vnitra, včetně nynějšího britského ministra zahraničí Borise Johnsona, se zaměřily osoby, které minulý týden identifikovala FBI jako centrální v jejich vyšetřování vazeb mezi Ruskem a Trumpovou předvolební prezidentskou kampaní.

Uskutečnily se schůzky mezi pracovníky britského ministerstva vnitra a Georgem Papadopulosem, zahraničněpolitickým poradcem Donalda Trumpa, a "londýnským profesorem" Josephem Mifsudem s vazbami na vysoké kruhy v ruském státě. 


Alok Sharma, do loňského června náměstek britského ministra zahraničí a poslanec parlamentu, potvrdil, že se s Mifsudem "několikrát setkal". Mufsud také poslal email, že se má dne 19. října 2017 setkat se samotným ministrem zahraničí Borisem Johnsonem. Ministerstvo zahraničí popírá, že se Johnson s Mifsudem setkal.

George Papadopulos se však v září 2016 setkal s vysokým činitelem britského ministerstva zahraničí Tobiasem Ellwoodem. Britští liberální demokraté požadují zahájení oficiálního vyšetřování, do jaké míry "ruské rubly" ovlivnily těsné britské hlasování pro brexit. 

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8665

Diskuse

Obsah vydání | 8. 11. 2017