Ementál

3. 11. 2017 / Beno Trávníček Brodský

čas čtení 1 minuta

Ve studních dochází voda.

Přichází sucho.

Vypadá to, že skončila doba, kdy člověk mohl dělat relativně cokoli a příroda to ještě nějak ustála. Příroda to ví. Člověk NE. Alespoň ne ve své výrazné většině. Kdyby to totiž věděl, patrně by chránil svoje dobré živobytí – přírodu, krajinu, půdu, vodu. Nebyl by debil. Podporoval by zdravý koloběh vody v krajině, do kterého samozřejmě patří i voda ve studních. Nejde tu o nějaký fiktivní LID, ale o každého jednotlivého člověka - jeho přístup, myšlení, ČINY.


Co budeme dělat, když postupně a stále dál bude docházet voda ve studních? Vrtat častěji a hlouběji jako doposud? Čím méně vody, tím hlubší díry a houšť!? EMENTÁL? Budeme vrtat až do samého pekla? Spojeni s ďáblem opět dosáhneme svého? Pokoříme nemravnou přírodu, která nám podle nás hází pod nohy zbytečné klacky zpětných vazeb našeho KONZUMISMU?

Ďábelské, že? O to více, že hlavním ďáblem je tu člověk. Člověk moudrý!!!

Krajina se postupně stává fabrikou na peníze, jsouce řízena jako firma. Je okupována (nikoli spravována) člověkem. Zbývá už jen nastavit správný plán její likvidace. Letos zničíme toto – napřesrok tamto, tralala. Nekonečné vrtání děr do vysychajících pramenů je jen dalším projevem našeho poroučení větru a dešti.

Naši předkové putovali krajinou.

Naši potomci budou zřejmě projíždět ZKAŽENÝM EMENTÁLEM.

Co budou pít?


0
Vytisknout
11510

Diskuse

Obsah vydání | 8. 11. 2017