Hayato Josef Okamura: Křesťanství pro mne znamená velký zájem a péči o každého jednotlivého člověka

Lidé

12. 10. 2017

čas čtení 1 minuta

Ptal se mne dnes novinář na homosexuály, otázku adopce homosexuálním párem.

Odpověděl jsem, že může být jistě pro konkrétní dítě lepší, jestliže se jej ujme svědomitý homosexuální pár, než kdyby zůstalo v ústavu, nebo domově.

Křesťanství pro mne znamená velký zájem a péči o každého jednotlivého člověka - v jeho jedinečné životní situaci. Tak, jak to dělal Ježíš, který se výrazně ujímal právě lidí všelijak vnitřně zraněných, nemocných, jimž něco v životě scházelo, kteří nebyli vzorní, ani dokonalí.

Také mne inspiruje papež František, který tolik oceňuje lidi v těžkostech, uprchlíky, bezdomovce, chudé, nemocné a další - a dodává jim životní naději a odvahu.

Úkol politika vnímám v tom - lidem v obtížích pomáhat, a ne je nadbytečně posuzovat, nebo dokonce odsuzovat. Potřebného člověka podepřít a doprovodit, povzbudit.

Vzpomínám na naši drahou, před téměř 6 lety zesnulou maminku, která nás tři své syny mnoho let vychovávala sama. Chodila přitom pracovat do malešické teplárny, žili jsme v malém bytě v obyčejném ,,paneláku", auto, ani chatu jsme neměli.

Maminka, která byla jemná, vzdělaná a sečtělá, napínala všechny síly, aby nás v mezích možností dokázala vychovat.

Kdyby došlo k tomu velkému překvapení a tisíce lidí mne ,,vykroužkovaly" a stal bych se poslancem, nejednal bych v parlamentu nikdy jinak než podle svého nejhlubšího svědomí. S citlivostí pro složitost lidských situací, abych podpořil konkrétní lidi v jejich vzestupu a růstu.

Hayato J. Okamura zveřejnil tento text prostřednictvím svého profilu na Facebooku.

0
Vytisknout
17250

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2017