Na Champs Elysées v Paříži byl usmrcen policista

21. 4. 2017

čas čtení 1 minuta

Na Champs Elysées v Paříži byl usmrcen policista

Paris shooting: policeman killed on Champs-Élysé​e​s https://t.co/d4hj7KRBwh

— The Guardian (@guardian) April 20, 2017

Při přestřelce na pařížském bulváru Champs Elysées byl usmrcen jeden policista a dva byli zraněni. K incidentu došlo jen pár dní před prvním kolem prezidentských voleb.Asi v 21 hodin ve čtvrtek večer přijel muž v automobilu k zaparkovanému policejnímu antonu, plnému policistů. Vystoupil z automobilu a začal střílet z automatické zbraně. Usmrtil jednoho policistu ve vozidle a začal střílet i na další, kteří stáli nedaleko na chodníku. Posléze ho policie střelbou usmrtila. Policejní zdroj sdělil tiskové kanceláři AFP že jeden turista byl "lehce zraněn" fragmentem kulky na koleně. Jeden policejní zdroj uvedl, že útočník byl "úřadům známý". V úterý byli ve Francii zatčeni dva muži, kteří plánovali "bezprostřední útok" před prezidentskými volbami. Není známo, zda měl čtvrteční útočník s nimi něco společného.

Útočník, devětatřicetiletý Karim Cheurfi, byl Francouz, známý francouzské policii. Strávil téměř 15 let ve vězení, kam byl odsouzen za tři pokusy o vraždu, dva z nich pokusy o vraždu policistů. Byl předčasně propuštěn z vězení r. 2015. ZDE

Komentátor Simon Jenkins v deníku Guardian varuje, že pokud budou média přehnaně a hystericky reagovat na každý útok na veřejnosti, terorismus nikdy neskončí.

0
Vytisknout
7139

Diskuse

Obsah vydání | 21. 4. 2017