Slavný německý herec: Evropa musí pomoci uprchlíkům, "má povinnost vůči lidstvu"

19. 2. 2016

čas čtení 1 minuta


Jonas Nay, hlavní hrdina nového německého thrilleru Deutschland 83, který zaznamenal obrovskou popularitu zejména v zahraničí, řekl v rozhovoru s Mattem Freiem, reportérem Channel Four News, že Němci a Evropa mají povinnost pomáhat uprchlíkům.

Herec, který se stal v minulých týdnech mezinárodní hvězdou, v rozhovoru zdůraznil, že postoj kancléřky Angely Merkelové je "velmi, velmi dobrý" a že je proto hrdý na to, že je Němec, nejen však kvůli Merkelové.

Jsem velmi hrdý na to, že jsem Němec. Není to kvůli Angele Merkelové nebo naší politice. Máme určitou povinnost vůči lidstvu jako demokratická země." "Moje generace má menší vazbu na tu část nedávné německé historie, která je opravdu temná," řekl pětadvacetiletý herec. "Navzdory tomu - a možná právě proto - máme povinnost lidem pomáhat. Očekává se to především od Němců, očekává se to od všech Evropanů. A já shledávám německý postoj velmi dobrý."

Jonas Ney on refugees

"I am very proud to be German. We have a certain obligation towards humanity as a democratic country."Deutschland 83 star Jonas Nay tells Matt Frei he's proud of Angela Merkel's decision to welcome refugees to Germany.Full interview: https://youtu.be/UFXRyQ4vohY

Posted by Channel 4 News on Thursday, February 18, 2016

"Nezapomínejme, že uprchlická situace, kterou máme v Evropě, je příznakem daleko většího problému, na který se musíme dívat politicky. Země, z nichž lidé utíkají, ať je to Sýrie nebo africké země, jsou strukturně slabé, vykořisťovali jsme je desítky let. Prostě - lidi by o tom měli hovořit. A mělo by se v té věci dělat víc práce. A nezaměřovat se jen na příznak, jímž jsou teď ti uprchlíci."

Reportér: "Takže my jim jsme něco dlužni?"

"Samozřejmě."

Zdroj ZDE

0
Vytisknout
6998

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2016