Independent: Slovenský premiér varuje, že Slovensko zabrání muslimům v přístupu do země

10. 1. 2016

čas čtení 1 minuta


V reakci na anglickou noticku Britských listů, rozšířenou na Twitteru bruselským ústředím Human Rights Watch, informoval britský deník Independent, že slovenský premiér Robert Fico varuje, že jeho země bude bojovat proti imigraci z muslimských zemí, aby zabránila útokům, jako byl atentát v Paříži, a kolínským sexuálním útokům. Fico se vyjádřil, že "multikulturalismus je fikce". Dodal, že se postaví na odpor proti plánu Evropské komise na povinné kvóty, v jejichž rámci se má v členských zemích EU rozdělit 120 000 žadatelů o azyl.

Řekl: "Nejenže odmítáme povinné kvóty, nikdy neučiníme dobrovolné rozhodutí, které by vedlo k utvoření jednotné muslimské komunity na Slovensku. Multikulturalismus je fikce. Jakmile jednou vpustíte migranty to země, můžete čelit takovým problémům," konstatoval v souvislosti s pařížskými útoky a obviněními z hromadného sexuálního obtěžování v Kolíně nad Rýnem.

List připomíná, že Slovensko je sociálně konzervativní země s převážně katolickým obyvatelstvem 5,4 milionů lidí. Koncem minulého roku přijalo z Iráku 149 křesťanů, avšak mnoho místních lidí protestovalo proti jejich příchodu a plány rozmístit je u místních dobrovolníku musely být zastaveny v důsledku veřejných protestů. Na Slovensku se budou 5. března konat všeobecné volby a Fico kandiduje. Imigrace je jedním z hlavním témat předvolební kampaně.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6485

Diskuse

Obsah vydání | 13. 1. 2016