Zlepší sympatie Čechů k Putinově autoritářskému režimu poměry v České republice?

9. 3. 2015 / Radek Mokrý

čas čtení 2 minuty

V tom smyslu argumentuje v následujícím příspěvku Radek Mokrý. Je to zajímavý názor, avšak mám o tom velké pochybnosti, poznamenává Jan Čulík:

Idealizace současného Ruska prostým lidem? Podvědomá reakce

Je to stále stejné už 25 let. Nové volby se očekávají s nadějí, následuje kocovina. Čtvrtstoletí panování navoněných hlupáků nese svoje ovoce. Je to taková úroda, že i nejpropracovanější protiruská propaganda přináší opačný než požadovaný výsledek.

Víte, co se třeba stane, když zaměstnanci nezaplatí dva měsíce mzdu a on podá okamžité zrušení pracovního poměru dle par. 56/1b? Odhlásí ho dva měsíce dozadu od zdravotního a sociálního pojištění, aby popřeli nárok. CSSZ i zdravotní pojišťovny to akceptují bez mrknutí oka. Vypadá to, dokonce tak, jakoby je ušlé pojistné vůbec nezajímalo.

Samotná pracovní smlouva pro ně není důkazem pracovního vztahu. Chtějí výplatní pásky, doklad, že výplaty chodily na účet. Požadované doklady samozřejmě nejsou, protože zaměstnavatel neplatil. Občan tak uplatnil své zákonné právo a okamžitě mu to vyneslo dluhy na zdravotním a sociálním pojištění. Zaměstnavatel sice má povinnost to ohlásit do osmi dnů, ale nic mu za porušení povinnosti nehrozí.

Současná, prý sociálně odpovědná, garnitura je u moci už dostatečně dlouho, aby podobnému každodennímu bezpráví v České kotlině stihla zatnout tipec. Na tahu mělo být hlavně MPSV paní Marksové – Tominové.

Pochopitelně, kromě kosmetických úprav se nezměnilo nic.

Co „lidu“ zbývá?

Ti tzv. neúspěšní lidé nejednají rozumově, ani rozum nemůžou uplatnit. Nejsou tak chytří, aby nenaletěli volebním kampaním různých Unií Svobody, Věcí veřejných, Suverenitám, Lidem, Úsvitům, ANO a dalším, které nás určitě neminou.

Přes volby se k lepšímu životu v ČR očividně dostat nelze. Manipulace je příliš propracovaná. Stačí se podívat na vládnoucí slepec po posledních parlamentních volbách.

Přesto lidé podvědomě bez přemýšlení spáchají účinný odpor. Názorovým příklonem k nové ruské Říši zla politický establishment doufejme dostatečně vyděsí, aby se začala zvedat reálná mzda, exekutoři dostali náhubek atd. atd.

Silný a schopný "nepřítel" na hranici "nejlepšího možného politického systému" nakonec oživí zapomenutou techniku podkuřování vlastnímu obyvatelstvu.

0
Vytisknout
10822

Diskuse

Obsah vydání | 11. 3. 2015