Dánové svou spokojenost "jen předstírají"

20. 5. 2014

čas čtení 1 minuta

K poznámce o cyklistech v Kodani se ozval Pavel Mašek, který tam žije mnoho let. Namítá, že Dánové sice v průzkumech veřejného mínění o sobě tvrdí, že jsou šťastní, ale že je to prý přetvářka:

" Dánové jsou nejspokojenější národ na světě - to skutečně vychází podle světových průzkumů. Jenže Dánové jsou nejméně upřímní a otevření lidé, co znám, takže nikdy, nikde a nikomu, ani příbuzným, nepřiznají, že mají problémy, protože to se prostě nedělá. Proto mají tolik sebevražd a neuvěřitelně velké množství alkoholiků. A žádný dotazník nevyplní podle pravdy, ale podle očekávání.

Dánové mají skutečně téměř všechno, kromě pořádných aut, protože mají nejvyšší daň na osobní auta na světě. Ale úplně všechno na úvěr, na hypotéku, průměrný Dán nevlastní nic, co by měl splaceného. To fungovalo docela dobře do ekonomické krize, ale momentálně s tím neskutečně zápolí, protože prakticky neznali nezaměstnanost, a tudíž nemožnost splácet hypotéky."

Pan Mašek dále upozorňuje, že na fotografiích z bulváru Nørrebrogade nejsou vidět automobily, protože je ulice od loňska uzavřena pro provoz automobilů osob, které v oblasti nebydlí nebo nepracují. Kriticky se vyjadřuje i k dánskému školství a zdravotnictví, podle něho je nebo bylo české školství a zdravotnictví daleko lepší, i když se česká vláda snaží, co může, aby ho také zlikvidovala.

0
Vytisknout
6843

Diskuse

Obsah vydání | 20. 5. 2014