Nepravdivé informace v článku Jiřího Paroubka o projektu odstranění objektu hotelu Praha

8. 1. 2014

čas čtení 1 minuta

Jiří Paroubek se ve svém pondělním (7. 1. 2014) článku Boj o zachování hotelu Praha se dostal do poslední fáze rozhodl popsat vývoj událostí okolo bývalého hotelu Praha tak, aby mu zapadaly do jeho výkladu. Je poměrně jednoduché dokázat, že to bylo jinak.

J. Paroubek obvinil současného vlastníka bývalého hotelu na Hanspaulce, že změnil své původní tvrzení o využití areálu. Dle Paroubka měla plánovaná škola Open Gate původně stát na místě po budově hotelu a údajně až později vlastník oznámil, že škola bude v dolní části areálu. Ve skutečnosti byl od samého počátku oznámen záměr vybudovat základní školu a gymnázium Open Gate v jižní (dolní) části areálu s propojením této části se sousedním pozemkem nazývaném Hadovka (někdejší rezidence kanadské ambasády). Toto skupina PPF oznámila v tiskové zprávě 13. 6. 2013 a následně na setkání s médii na začátku července předala novinářům vizualizaci proměny areálu s jasným vyznačením plánované výstavby v dolní části a parku na místě budovy bývalého hotelu.

Neupíráme autorovi článku právo na jakýkoli názor, ale musíme se ohradit proti šíření nepravdivých informací. Kromě výše uvedeného pan Paroubek operuje v článku řadou nepodložených informací, z nichž nejvíce bije do očí jeho obvinění, že na demonstraci proti odstranění hotelu přišli jako protidemonstranti studenti školy Open Gate. Není jasné, jak na to pan Paroubek přišel. Nic takového se nepotvrdilo.

Radek Stavěl
mluvčí skupiny PPF

0
Vytisknout
7457

Diskuse

Obsah vydání | 8. 1. 2014