S mádlovci na věčné časy a nikdy jinak...

13. 1. 2013 / Zdeněk Maštalíř

čas čtení 5 minut

Protikomunističtí partyzáni, kteří s pětadvacetiletým zpožděním vyběhli z lesa do boje za svobodu, dosáhli i přes absenci nepřítele obrovského vítězství a posunuli Karla Schwarzenberga do druhého kola boje o prezidentské křeslo. V následujících dvou týdnech nás čeká těžká mediální masáž, po které budeme všichni přesvědčeni, že spásy dosáhneme pouze prostřednictvím pana knížete. Pravicoví komsomolci budou v diskuzích na IDnesu makat na tři šichty a přestože musí tvrdě pracovat 16 hodin denně, aby ze svých daní uživili všechny ty socky kolem sebe, zbude jim ještě minimálně dalších 12 hodin na to, aby v diskuzích každého kdo připomene, čí je Schwarzenberg maňásek, odhalili jako neschopnou socku a komouše.

S hlubokým obdivem sleduji výkonnost současné propagandy. Zatímco před třiceti lety do nás komunisté mohli hustit co chtěli, neznal jsem ve svém okolí téměř nikoho, kdo by jejich propagandě opravdu věřil. Naproti tomu dnes nemálo vzdělaných lidí věří tomu, že kdyby v posledních několika volbách nevolili menší zlo, levičáci by prožrali poslední korunu, naklonovali by Lenina a čekal by nás osud horší než smrt.

Porovnejme nyní hlavní pilíře víry pravicových svazáků s realitou.

1) Za všechny dluhy mohou socani

Z grafu je zjevné, že dluh si spokojeně roste bez ohledu na to, které menší zlo ve volbách zrovna zvítězilo.

Zdroj dat: ZDE

2) Pokud náhodou dluh roste i za vlády pravice, nikdy za to pravice nemůže

Pokud máte štěstí, narazíte na pravičáka, který vám uvěří, že dluh si spokojeně roste i za vlády pravice. Pro tento jev má však vždy uspokojivé vysvětlení. Zatímco socialistické hospodářství mělo pouze čtyři nepřátele a to jaro, léto, podzim a zimu, hospodářství pod vedením pravice má nepřátel mnohem více.

a) Mohou za to dluhy zděděné po socanech

O tom, že skutečnost je téměř opačná nikoho nepřesvědčíte. A to ani když odkážete na stránky MF ZDE nebo na stránky VŠE ZDE

b) Může za to světová hospodářská krize

Když si před dvěma lety první fandové tzv "pravice" poprvé všimli, že Paroubek již nevládne 4 roky a i přes pravicové reformy a reformy pravicových reforem jde hospodářství stále do kopru, pozvolně přešly od mantry "Za všechno může JYrka Paroubek" k mantře " Za všechno může světová hospodářská krize". A jsou spokojeni, protože "Dluhoslav" Sobotka sekal za rok hrůzostrašných 100 mld dluhu, zatímco nejlepší a nejdůvěryhodnější ministr financí v galaxii seká pravidelně za rok přijatelných 150 mld.

Nicméně bylo by nespravedlivé, kdyby úžasné ekonomické schopnosti našich pravicových vlád zůstaly neobjevené pouze proto, že jejich pozitivům brání vyniknout světová hospodářská krize. Pokusme se tedy odseparovat hrušky od jablek následujícím způsobem: porovnejme naši výkonnost na základě vývoje HDP s našimi postkomunistickými sousedy ( krize se jich ve stejném hospodářském prostoru týká víceméně stejně a mají podobné startovací postsocialistické podmínky) ZDE

Jak je z grafu vidno, za posledních 6 let, ve kterých se o naše blaho stará pravice, jsme ve vývoji HDP byli nejhorší pouze 5x a v roce 2009 jsme dokázali porazit Polsko o pěkných 0,2%. Za pohled koneckonců stojí i rok 1997, kdy jsme přišli o mimořádné schopnosti Václava Klause ve funkci ministerského předsedy. Naštěstí i přes neochvějnou víru ve svou nadprůměrnou inteligenci, není žádný pravicový volič tak přemýšlivý , aby došel k závěru, že soudruzi z pravicové koalice někde dělají chybu. (mimochodem druhý prezidentský kandidát má na svědomí roky 1999-2002)

Škoda jen, že není možné žít ve dvou paralelních světech najednou, pokud by v tom paralelním světě vládla ČSSD , za šest let by zdvojnásobila státní dluh, ztrojnásobila DPH na potraviny, svou sociální politikou by importovala ghetta téměř do každého okresu a předseda vlády by svým podpisem umožnil propuštění i těch několika málo pochytaných tunelářů, opravdu by mě zajímalo, co by na diskusních fórech říkali dnešní mádlovci.

Co říci závěrem, po dnešním víkendu opravdu věřím, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Zdá se mi to, nebo voliči skutečně netuší, že člověk, kterého tak žoviálně nazývají Karel, je předseda vládní strany a člen vlády, která je tak neschopná, že tápu, zda tak blbě vládnou schválně nebo jsou opravdu nesvéprávní? Za dva týdny si budu moci vybrat mezi člověkem, který podpisem opoziční smlouvy položil základy tomu, že dnešní právo zdaleka neplatí pro všechny stejně a mezi člověkem, jehož hlavní počin v politické kariéře byla reinkarnace politické mrtvoly pana Kalouska a který spolehlivě usne pokaždé, když se na občany této země chystá nějaký podraz. A za to jsem chtěl svým spoluobčanům poděkovat.

0
Vytisknout
18228

Diskuse

Obsah vydání | 15. 1. 2013