Čin Romana Jocha

2. 10. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Nechtěl jsem se nejprve vůbec k údajnému "atentátu" na prezidenta Klause vůbec vyjadřovat. Myslím, že to zcela dostatečně jasně a výstižně komentoval již Karel Dolejší a ta událost si prostě nezaslouží větší mediální pozornost. Stalo se však, že proti hysterii prezidenta a ODS se postavil nyní již bývalý poradce premiéra Nečase Roman Joch, který vždy zastával názory mi nesympatické. Pana Jocha jsem několikrát kritizoval v Britských listech a dnes mu chci vzdát hold za jeho odvahu napsat, že politik má být statečný a připravený i na takové věci, jako je "atentát" s maketou pistole. Jocha to stálo místo premiérova poradce, neboť Nečas ho v reakci na jeho slova o Klausovu postoji k "atentátu" ihned z této funkce vyhodil. Tím lépe pro Jocha, protože být poradcem této vlády je prostě ostuda. Stejně jako je nesmírná ostuda, že politikové a média umožňují hysterickému a sebestřednému prezidentovi zakrýt pseudoskandálem s pistolkou závažné problémy této země a reálné utrpení obyvatelstva, hnaného do bídy obludným rozkrádáním veřejných peněz.

Líbí se mi tato Jochova slova:

"My občané republikánského smýšlení čekáme od našich státních představitelů odvahu, a to především odvahu pod palbou. Nikdo nemá povinnost stát se vrcholným politikem, ale když se jím stane, tak musí s kůží na trh a riskovat nepříjemné věci."

Já bych jenom dodal, že občané, ať už jakéhokoli politického smýšlení, čekají od politiků zejména odvahu k tomu, aby čelili povrchnosti, hlouposti a zlodějině a dělali politiku, která prospívá lidem a celé zemi. Takovou odvahu Václav Klaus nikdy neměl.

0
Vytisknout
13790

Diskuse

Obsah vydání | 3. 10. 2012