Co Haška na jeho právnické fakultě zjevně jaksi nenaučili

2. 10. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Když jsem se asi před rokem a půl dozvěděl, jak druhý muž ČSSD a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek získal titul JUDr., bylo mi jasné, že dříve či později se na něj najde něco dalšího. Server Aktuálně.cz dnes ráno převzal zprávu deníku Insider, že Michal Hašek si na vybavení svého bytu půjčil 750 tisíc korun od bratislavského biskupa Církve československé husitské Jana Hradila. Mohli bychom si říci, že pan biskup se chová jako milosrdný Samaritán a pečuje o potřebné i chudé duchem.

I sehnul se nad nebohým Haškem, pokřesťansku ho ošetřil a vložil mu peníze do natažené ruky.

Podle Haška půjčka ovšem nebyla bezúročná.

A následovník mučedníka Husa není jenom biskupem, nýbrž i starostou obce Újezd u Brna a podnikatelem, který dostává v Jihomoravském kraji veřejné zakázky. Být hejtmanem a půjčovat si od člověka, který v kraji, kde jsem hejtmanem, žije z veřejných zakázek, tomu se v normálních demokratických zemích říká pořádný střet zájmů a důvod k okamžité demisi.

To ale Haška zřejmě na jeho prestižní vysoké škole, kde obdržel titul JUDr., neučili.

Zřejmě se naučil spoléhat na křesťanské milosrdenství husitů nejen ve finančním, nýbrž i morálním smyslu. Ostatně vidíme, jak církevní papaláši dokážou být milosrdní a sociálně citliví na pravém místě.

Michal Hašek a tituly ZDE

Druhý muž ČSSD je ve vážném podezření ze střetu zájmů ZDE

0
Vytisknout
10716

Diskuse

Obsah vydání | 3. 10. 2012